Fröccsözzünk a jótékonyság jegyében! – Fotók!

Győr+
2019.07.26. 19:27

A hamvas kisfröccs bizony jól esik ebben a nyári kánikulában. A XV. Győri Rotary Fröccsnapokon a Széchenyi téren ezt egész hétvégén megtehetjük a jótékonyság jegyében, kellemes koncertek kíséretében.

Pénteken kora este virágfüzérrel koszorúzták meg az ünneplők Jedlik Ányos szobrát a Nyúli Dalárda kíséretével. Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke a rendezvényt köszöntve elmondta: „Lassan beérik az a célkitűzésünk, hogy a fröcss visszakapja az őt megillető helyét a győri, a magyar ember lelkében, szívében. Ezért is támogatjuk immár 15. alkalommal a Győri Fröcsfesztivált. A fröccs olyan kincse a magyar embernek, amelyet védi kell.”

Dr. Varga Gábor, a Rotary Club Győr soros elnöke megnyitóbeszédében a fröccs történetét elevenítette fel.


Jedlik Ányos szobra virágkoszorút kapott
Győre Márk további képei a fotóra kattintva!

A Magyar Rotary soros kormányzója, Kéri László pedig emlékeztetett: a 2019/2020-as rotary év mottója: A rotary összeköti a világot. A világ csaknem összes országában több mint 35 ezer klubban, több mint 1 millió 200 ember azon dolgozik, hogy segítsenek a rászorultakon, és hogy eltöröljék a járványos gyermekbénulást. A hazai rotary klubok pedig feladata pedig az, hogy segítség atehetséges diákokat, a rászorultak, és a veleszületett szív-rendelleneséggel született gyermekek operációját támogassák.

Várják a fröccsözőket!
Fotó: O. Jakócs Péter

A rendezvénnyel Jedlik Ányosnak, a szóda feltalálójának kívánnak emléket állítani. A bevételből pedig a városhoz kötődő, Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd versenyt, valamint egyéb más karitatív jellegű programokat támogatnak.

Idén 12 faháznál kérhetjük a fröccsöket, a szörpöket és a lilahagymás zsíroskenyeret. A győri rotarysok ebben az évben először már a saját borukkal is kínálják az érkezőket. A Somlón két hektárnyi birtokon termesztenek szőlőt, a belőle készült hárslevelű furmint cuvét ajánlják jó szívvel.

Friends Big Band és Mujahid Zoltán
O. Jakócs Péter galériája a képre kattintva!

A programsorozatot a Friends Big Band és Mujahid Zoltán koncertje nyitotta meg, a három nap alatt fellép az LGT, valamint a Hungária emlékzenekar, de lesz jazz, swing és a latin zene is lesz, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.

A Fröccsnapokra kilátogatókat kézműves kirakodóvásár, Harley-Davidson motorkiállítás, különböző játékok, társasjátékok, omnibuszos városnézés is várja.

Péntek délutántól fröccsözhetünk
Fotó: Győre Márk

Állandó szódásüveg kiállítás látható Albert Zsolt, Bendecs Gyula Gábor és Hámori Sándor gyűjteményeiből a Látogatóközpontban (Baross G. u. 21.).

A faházak pénteken és szombaton 16 és 23 óráig, vasárnap 16-22-ig lesznek nyitva.

A részletes program ITT található.

Földvári Gabriella
Fotó: Győre Márk, O. Jakócs Péter