Szépségápolás házi praktikákkal

Győr+
2019.07.28. 10:10

Ha természetes összetevőkből szeretnénk bőrápoló termékeket készíteni, nézzünk körül a spájzban vagy a kamrában és könnyen összeállíthatjuk a bőrtípusunknak megfelelőt.

Pattanás eltávolításához

Összetevők: Élesztő, citromlé, kevés víz

Elkészítés: Az összetevőkből keverjen paszta állagú krémet. Kenje fel az aknés, pattanásos területre, 10 percig hagyja fent, majd mossa le.

Bazsalikom pattanásos bőrre

Ezt a módszert azoknak ajánljuk, akiknek a bőre hajlamos a kipattogásra. A bazsalikom antiszeptikus hatású, és segít a bőr tisztításában. Elpusztítja a pattanást okozó baktériumokat.

Összetevők: 3 evőkanál szárított bazsalikom, 1 csésze forró víz.

Elkészítés: A bazsalikomleveleket törje össze, és öntse le egy csésze forró vízzel. Várja meg, amíg lehűl. Ezt követően szűrje le a leveleket, és a bazsalikomos vizet tegye egy spray-fejjel ellátott tiszta palackba. Permetezze gyengéden az arcbőrre. Naponta végezze el ezt a bőrtisztítást.

Mandula–cukor arctisztító

Az arc radírozását rendszeresen el kell végezni, ezzel megszabadulhatunk az elhalt bőrsejtektől. A bőr simább és világosabb lesz.

Összetevők: 3 evőkanál főzőtejszín, 1 csésze fehér cukor, 1/2 csésze barna cukor, 1/2 csésze őrölt mandula, 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: Az összetevőket jól keverjük össze. A száraz arcra körkörös mozdulatokkal vigye fel a keveréket, majd ha elvégezte az arcradírozást, először meleg, majd hideg vízzel mossa le. A megmaradt tisztítót egy üvegben tárolhatja néhány napig a hűtőszekrényben további felhasználásig.

GYP
Illusztráció: Pixabay