Vettel ragaszkodik a herendi porcelánkupához

Győr+
2019.08.03. 10:31

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője ragaszkodik a Herendi porcelánhoz, és szerinte ez fontos része a Magyar Nagydíjnak – a német nagyon örül, hogy egy kis tévút után már ismét tradicionális kupát kapnak a dobogósok - számolt be róla a F1 Világ.

Vettel 2015-ben nyert a Hungaroringen, ám abban az évben nem „herendit” kaptak a nyertesek, ezt akkor a német pilóta rögtön meg is jegyezte a sajtótájékoztatón.

„Nem mintha a porcelán lenne a gyengém, de ez hozzátartozik ehhez a versenyhez. Üzenem a szervezőnek, hogy hozzák vissza!” – nyilatkozta Vettel akkor, 2015-ben, majd kérését teljesítette is a Hungaroring. Még aznap délután kapott egy „mini” herendi kupát, így valamelyest kárpótolva lett.

„Erre határozottan emlékszem” – nyilatkozta Vettel csütörtökön a Hungaroringen. „Olyan boldogok voltunk, hogy nyertünk. Aztán csalódottak, hogy csak egy sztenderd kupát kaptam.” 1986 óta tradicionális kupát kapnak a versenyzők, azonban 2015-ben a főszponzor ragaszkodott ahhoz, hogy a saját logóját lássa a kupákon.

„Amióta elkezdtem követni a Forma-1-et a televízióban, néhány versenynek nagyon ikonikus kupái voltak, ami a designt vagy az anyagot illeti” – folytatta a német. „Ezek a kis dolgok megkülönböztetik a többitől, és számomra fontosak. Ez része a tradíciónak.”

A kárpótló porcelán serleg mellett a Herendi Manufaktúra tiszteletbeli tagjává is fogadta Vettelt.

Forrás: F1Világ