Győri rangadót rendeznek

Győr+
2019.08.07. 14:53

Városi rangadót játszanak szerda este 7 órakor az ETO Parkban, ahol a WKW ETO és a Gyirmót FC csapata mérkőzik meg egymással. Az előrejelzések szerint izgalmas focieste alakulhat.

A Merkantil Bank NBII. 2. fordulójára máris focicsemegét tartogat Győrben, hiszen a város zöld-fehérjei csapnak össze a kék-sárgákkal. A rangadóra sok szurkolót várnak, ugyanis a két klub felkészülési mérkőzései bizakodásra adhatnak okot.

A két csapat legutóbb májusban feszült egymásnak, akkor az ETO – Szimcsó góljával – jött ki győztesen a párharcból. A mostani rajt előtti felkészülés során mind a két együttes keretében voltak változások, s számos edzőmérkőzésen próbálhatták ki magukat. Az ETO-t az új szezonban Boér Gábor, míg a Gyirmótot Csertői Aurél vezeti harcba, s az első éles megmérettetésen már múlt héten túlestek a focisták.

Az ETO a másodosztályban frissen feljutó Ajka otthonában kezdte a bajnokságot, s ért el egy gólos sikert, míg a Gyirmót épp az első osztály egyik kiesőjével, a Haladással találkozott, s hazai pályán egy pontot szerzett. Érthetően tehát a zöld-fehéreknél jobb a hangulat a második fordulót követően, de hogy kitart-e a lendület, az szerda este kiderülhet. Tegyük hozzá, az ETO-nak nélkülöznie kell a műtétje után lábadozó Lovrencsics Balázst, akinek a nevéhez a tavalyi szezonban számos gól fűződött.

A mérkőzés presztízsén kívül természetesen a további sikeres folytatás is a tét: az ETO szeretné tovább növelni győzelmei számát, a Gyirmótnak pedig minden pontra szüksége van ahhoz, hogy bajnokként zárhassa a szezont.

fotó:eto.hu