„Igen” barokk módra – Fotók!

Győr+
2019.08.10. 22:25

Barokk ceremónia keretében fogadott örök hűséget egymásnak a Barokk Esküvő közönsége előtt Szőke Hajnalka és Krausz Attila szombaton este a Radó-szigeten.

Barokk felvonulás kísérte idén is a párt a Dunakapu térről a Radó-szigetig. A menetet az Óriásnő, a termékenység szimbóluma vezette, őt követte aranykocsin a megszemélyesített az Igazságosság, a Mértékletesség, a Bölcsesség és az Erő. A látványos menetet mintegy kétszáz jelmezes kísérte, zenével, tánccal. A pár pedig egy feldíszített, kézzel húzható kocsiról köszöntötte a nézőközönséget.

Marcali Gábor további képeiért kattintson a fotóra!

A hagyományos XVII. századi magyar főúri esküvői ceremónia szerint a vőlegény térden állva megkérte a menyasszony kezét, majd dr. Csörgits Lajos, a győri önkormányzat aljegyzője összeadta a párt. A nyoszolyólányok Hajnalka fejére tették az asszonyi jelképet jelentő fejdíszt, amit a vőfély egy karddal vett le róla és a nézők közé dobta. Majd fehér galambokat reptettek, a szerelem és a boldogság jelképeként.

Győre Márk további fotóiért kattintson a képre!

Szőke Hajnalka és Krausz Attila elmesélték, már szervezték az esküvőjüket, amikor jelentkeztek a barokk szertartásra. „Amióta együtt vagyunk, úgy gondoljuk, hogy egy nagy eseménnyel szeretnénk elkezdeni az új életünket. A Barokk Esküvőnél tökéletesebbet nem tudunk elképzelni” – árulta el a leendő férj, aki szoftverfejlesztő mérnökként dolgozik, menyasszonya pedig maketteket fest kézzel. Győrzámolyon élnek, 11 éve Győrött találkoztak, még az egyetemi évek alatt.

A MekliZ Fotóstúdió további képeiért kattintson a fotóra!

Az esküvőt mulatság követte, a táncba bekapcsolódhatott a násznép is, a táncmester Kovács Gábor volt, a zenét a Musica Historica Együttes szolgáltatta.

A barokk események vasárnap folytatódnak. Részletes program ITT.

A pénteki eseményekről ITT, a szobat délelőtti programokról ITT írtunk.

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor, Győre Márk, MekliZ Fotóstúdió