08.22.-08.25. XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál


Magyarország vezető borászai, meghatározó borvidékei képviseltetik magukat a négy napon, a borkultúra és a minőségi borfogyasztás népszerűsítésére. A gasztronómiai élményeket kulturális programok színesítik, melynek tetőpontja a nyárzáró megakoncert a Városház téren.

Hirdetés

A Széchenyi és a Dunakapu téren összesen 60 faházat állítanak fel, a koncertek felváltva zajlanak a két helyszínen.

Programok

AUGUSZTUS 22. CSÜTÖRTÖK

16:00

Borkóstoló, gasztronómia

17:30

Borlovagrendek felvonulása a Guča Partyzans kíséretével

Helyszín: Dunakapu tér

18:00

A XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál megnyitója

Beszédet mond: Borkai Zsolt polgármester

18:05–19:00

Guča Partyzans a borutcákon

2012 nyarán alakult meg a kilenctagú Guča Partyzans, Magyarország első Balkán-rezesbandája, magyar profi válogatott jazz-zenészekből. Célja, hogy Magyarországon is elérhetővé váljon a balkáni szerb „underground” zene. A Kusturica-filmeknek és a világhírűvé vált gučai trombitafesztiválnak köszönhetően Magyarországon is közkedveltté és keresetté vált a szerb népzene. A Guča Partyzans Brass Band alapvetően egy koncertzenekar, de képes egyedülállóan arra is, hogy akár egy felvonulás résztvevői számára adják elő a dalokat, sétálás közben. Az igazi balkáni hangulatot zenészeink profi tudása és az elhangzó dalok megszólaltatása garantálja.

19:15

FIVELIVE ACAPELLA

21:15

Éliás Gyula Jr. és Zenekara koncertje

Éliás Gyula alias Éliás Jr. a magyar klubélet egyik meghatározó személyisége. Az Artisjus- és Gundel művészeti díjas énekes nemcsak meghitt duóban, hanem egy igazán pörgős trióban vagy az egyedülálló koncertélményt adó nagyzenekari formációban is fellép. Koncertjein rendszerint táncra perdül a közönség. Stílusa „jazzesen popos és poposan jazzes”, repertoárja a saját szerzeményein túl (mint például a Jól vagyok című országosan ismert dal) a legnagyobb világslágerekig terjed Barry White-tól Máté Péterig.

Helyszín: Széchenyi tér

18:00

„Swing Manouche magyar zenei ízzel fűszerezve” – a Canarro együttes koncertje

A nyugat-európai manouche swing Budapest múlt századi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával. A Canarro egy autentikus manouche swing felállás, amelynek repertoárjában a Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a magyar zenei tradíciók találkoznak. A zenekar tagjai számos formációban bizonyítottak és felléptek már világszerte számos nagy színpadon is. A Canarro-koncerten a közvetlen zenei örömnek és az önfeledt hangulatnak lehetünk szem- és fültanúi.

19:30

Why Not

21:30

Koós – Hutás Áron E.T. Project

AUGUSZTUS 23. PÉNTEK

10:00

„Fesztivál Bora” választás

Helyszín: The Ivory Room

16:00

Borkóstoló, gasztronómia

Helyszín: Dunakapu tér

17:00

Intermezzo Latin Club

19:00

„Város bora” és „Fesztivál bora” verseny díjátadója Helyszín: Dunakapu tér

19:00

Crazy Little Queen Tribute Band

A Crazy Little Queen Tribute Band zenekar 2017 nyarán alakult, méghozzá nem kisebb céllal, mint hogy a legendás Queen dalaival örvendeztessék meg a zeneszerető közönséget. Koncertjeiken felcsendül többek között a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love, a We Are The Champions és természetesen a banda névadó dala, a Crazy Little Thing Called Love is. A zenekar tagjai sokban különböznek egymástól, de a Queen iránti hosszú évek óta tartó rajongásuk összeköti őket. Az énekesi poszt az ex-megasztáros Giorgioé, a szólógitárnál Jurisits Miklóst, a basszusgitárnál Kajtár Tamást, a doboknál Kovács Gergelyt, a billentyűknél pedig Balikó Tamást láthatja, hallhatja a közönség.

21:00

Stereo Swing

A Stereo Swing formáció elektronikus alapú swingzenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” stílusban. A zenekar énekesnője, a Fonogram-díjas Szűcs Gabi (Cotton Club Singers) és csapata garancia a minőségi szórakoztatásra. A zenekar a legjobb hazai jazz-zenészekből verbuválódott. Saját, slágerlistás dalok és ismert slágerek – ez a Stereo Swing repertoárja.

22:00

DJ

Helyszín: Széchenyi tér

17:00

Rocket Rollers

19:00

Zolbert

A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.

21:00

Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió feat. The Easy Babies

Ismét pörgős boogie-woogie zene tölti meg Győr belvárosát! A Dániel Balázs Trió évről évre változatos programmal várja a közönséget nemcsak a Boogiefeszten, hanem a Bornapok alkalmával is. Az idei koncert vendége egy különleges magyar együttes. A The Easy Babies swingtrió élő koncertjein három egyenruhába bújt, csodálatos hangú lány a színpadra varázsolja a 1940-es évek zeneiségét és hangulatát! Felcsendülnek igazi swing-örökzöldek, Andrew Sisters-dalok és további zenei ritkaságok is. A három lány mellé természetesen három fiú illik: a The Easy Babies együttes és a házigazda Dániel Balázs Trió közös produkciója zenei időutazásra invitálja a győri közönséget. Ha szereted a boogie-t és a swinget vagy csak valami újra és igazán érdekesre vágysz, netalán zenei bravúrokat és virtuóz hangszerszólókat szeretnél hallani: tarts velünk!

AUGUSZTUS 24. SZOMBAT

16:00

Borkóstoló, gasztronómia

16:30

Borlovagrendi felvonulás a Rába Fúvószenekar és a Pázmándfalui Mazsorettek részvételével

(Útvonal: Megyeház tér – Baross út – Kazinczy utca – Széchenyi tér)

Helyszín: Dunakapu tér

17:00

Vivat Bacchus

A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. 2001-ben alakult együttesük az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének továbberősödéséhez. Repertoárjukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll – mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

18:30

Peter Andorai amp; The Graceband

Helyszín: Széchenyi tér

17:00

Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége a Loyolai Szent Ignác bencés templomban

17:00

Duo Vivo

18:30

Earth, Wind and Fire Tribute Band

Az EARTH, WIND amp; FIRE TRIBUTE BAND zenekar 2006 nyarán alakult Erdélyi Viktor, Tóth Balázs és Adorján Gyula kezdeményezésével. Kiváló professzionális zenészek beléptetésével 4 hónap alatt állították össze a változatos, színes és nem épp megszokott, különleges zenei elemeket tartalmazó koncertanyagot. Megalakulásukat, arculatukat és a repertoárt tudatosan az eredeti zenekarra formázták, formázzák. Ehhez hozzátartozik a csakis igényes nagyszínpados produkciókon megszólaltatott eredeti hangzás. Az elmúlt években számtalan fesztiválon, céges és városi rendezvényeken mutatkoztak be, melyeken hatalmas közönség- és szakmai elismeréseket kaptak.

20:00

Nyárzáró koncert

AUGUSZTUS 25. VASÁRNAP

15:00

Borkóstoló, gasztronómia

Helyszín: Dunakapu tér

17:00

Jász Andris és barátaiJász Andris a budapesti szórakoztatóélet sokat foglalkoztatott szaxofonosa, 2007-ben diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszékén. Azóta hazai és külföldi fesztiválok állandó résztvevője. Olyan zenekarok tagja és olyan előadóművészek oldalán látható, mint a Kossuth-díjas Ghymes együttes, Kökény Attila és Pély Barna. A műsorban sodró lendületű, swinges-latinos dallamok tűnnek fel. Igazi felüdülés és zenei csemege Jász Andris és barátai előadásában.

18:45

Veréb Tamás Live

20:30

Blues B.R. Others együttes

Helyszín: Széchenyi tér

17:00

Szabó Leslie Band

19:00

Györfi Anna és Kéméndi Tamás duó

A Pécsi Nemzeti Színház színésznőjének, Györfi Annának francia sanzonokat tartalmazó produkciójában Edith Piaf dalai mellett megszólalnak közismert jazz-standardek, valamint instrumentális francia dallamok is.

20:30

Solati

DONGA JÁTÉKPARK

A Győri Bornapokon szombaton és vasárnap 15–20 óráig lehet kipróbálni a különleges, hordókból készült játékokat.

Helyszín: Széchenyi tér

további programok