Jótékonyságból születő nyári élmények

Győr+
2019.08.16. 13:47

Szociálisan rászoruló gyermekeknek tartott jótékonysági rendezvényt az ETO Parkban a Győri Cyberjump trambulin park. Az eseményen a Kapcsok Alapítvány, a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona és a Balatonfelvidéki Szociális, Gyermekjóléti és Háziorvosi Ügyelet pártfogoltjait és kísérőit látták vendégül.

Téglás Péter parkvezető elmondta, céljuk, hogy felejthetetlen élményt biztosítsanak a kicsiknek és nagyoknak, hogy játékokkal, önfeledt ugrálással kiélvezhessék a park adottságait és jóleső fáradsággal térhessenek haza. A Magyarországon másodikként megnyitott győri Cyberjump trambulin parkban 1200 négyzetméteren tíz-féle különböző játékelemből mindenki megtalálta a kikapcsolódáshoz a számára legélvezetesebb eszközt korosztálytól függetlenül.

A parkvezető és munkatársai fontosnak tartják, hogy felhívják a a szociális szervezetek figyelmét a trambulinpark előnyeire, lehetőségeire. Kiemelte, hogy szeretnék érzékenyíteni a társadalmat, hogy egy kis jótékonysággal hatalmas örömet és élményt tudnak ajándékozni a hátrányos helyzetű gyermekeknek, amivel tartalmassá és szebbé tehetik a mindennapjaikat.

„Jó volt látni, hogy az önfeledt játék mennyi örömet csalt a közel 80 gyermek arcára, vagy elnézni, ahogy a kanapékon kicsit megpihentek az ugrálások között, míg az asztalokon egy kis ropogtatnivalóval és üdítőkkel kedveskedtünk a mozgásban elfáradt fiataloknak. A kidobós játék, kosárlabda, röplabda trambulinnal továbbfejlesztett változatán, a mászófalon, a szivacsmedencében és a Ninja Warrior pályán is bajnokok születtek ezen a napon” – összegezte Téglás Péter.

Nagy Eszter Mária, a Kapcsok Alapítvány titkára szerint nagyon hasznosak a park játékai, mivel minden fejlesztésnek a mozgásfejlődés az alapja. Alapítványuk a sajátos nevelési igényű gyermekek társadalmi integrációjáért dolgozik és amellett, hogy az itteni játékok segítik a mozgásfejlődést, még arra is alkalmas volt a délelőtt, hogy a családok megismerjék egymást, megosszák egymással a tapasztalataikat.

Sümegi Krisztina családsegítő, a Balatonfelvidéki Szociális, Gyermekjóléti és Háziorvosi Ügyelet képviselője szerencsésnek mondta magukat, mivel egy kirándulást terveztek olyan helyre, ahol a hátrányos helyzetben élő fiatalok egy különleges, de mégis mozgással járó napot tölthetnek és ez a jótékony rendezvény lehetőséget ad, hogy költségvetésükből további programot tudnak szervezni a pártfogoltjaiknak.

Juhász Péter, a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy a trambulinparkban ingyenesen kaptak lehetőséget egy vidám és élményt adó délelőtt eltöltésére az átmeneti otthonban élő gyermekek, akik animátorok segítségével és felügyeletével egy kis bemelegítés után boldogan vették birtokukba az ugrálóbirodalmat.

Szerző: Szabó Csilla
Fotó: MekliZ Fotóstúdió/Kovács Norbert