Győr a 9. legnépszerűbb település

Győr+
2019.08.17. 08:00

Egyre jobban pörög a turizmus Magyarországon, minden évben rekordot döntenek a vendégéjszaka-számok, a szállodák telítettek és az idegenforgalmi adó mértéke is felkúszott. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2019 első öt hónapjában jóval több vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, mint tavaly az év azonos időszakában.

A KSH 2018-ra vonatkozóan ismét összeállította a 20 legnépszerűbb hazai település rangsorát, melyben az egyik legfontosabb változás, hogy Győr 14 százalékos növekedéssel a 10. helyről a 9.-re ugrott. A várost a toplistán csak Budapest és olyan tradicionális fürdőhelyek előzik meg, mint például Bük, Zalakaros, Siófok vagy Sárvár. „Természetesen nagyon örülünk, hogy ott vagyunk, sőt előbbre is léptünk a TOP 20-ban, aminek több oka is van” – mondta a Győr+ Híradónak az önkormányzat kulturális, sport és városmarketing főosztályvezetője, Sándorfi Róbert. Hozzátette, évek óta tudatosan kidolgozott városmarketing stratégia mentén dolgoznak és tesznek nap mint napazért, hogy Győr vonzó legyen a kirándulók számára.

Az üzleti turisták viszik régóta a prímet, de egyre több az úgynevezett szabadidős kiránduló is a városban, ezek a látogatók elsősorban a szép és rendezett környezetet, a belváros hangulatát és színvonalas fesztiválokat értékelik azzal, hogy itt töltenek két-három, esetleg több napot is” – tette hozzá a szakember. „Tavasztól őszig szinte nincs is olyan hétvége, amikor ne történne valami Győrben, ami nem csak az itt élőket, de az ide látogatókat is érdekelheti, az év végén, az adventi időszak pedig kifejezetten erős a turizmus szempontjából” – összegezte a siker titkát a főosztályvezető, és hangsúlyozta, nem dőlnek hátra, keresik az újabb kitörési pontokat Győr idegenforgalmában. „Hamarosan elkészül a torkolati mű a Mosoni-Dunán, ami végre állandó vízszintet biztosít a folyón, ha pedig lesz víz, az fellendítheti a vízi turizmust is” – mutatott rá. „Győrt el tudom képzelni a szigetközi vízi túrák végállomásaként, ahol még egy-két napot ’szárazon’ is eltölthetnek a folyón érkező kirándulók” – zárta szavait Sándorfi Róbert.

GYP