Mindened a kávé? Vállald az első győri kihívást!

Győr+
2019.08.17. 16:25

El sem tudod képzelni egy napodat kávé nélkül, s már az illata is mámoros érzéssel tölt el? Érdekel minden, ami ezzel a csodás fekete arannyal kapcsolatos? Akkor az Első Győri Hungarian Barista Challenge augusztus 25-én neked szól!

A legjobb az egészben, hogy úgy mutathatod meg mennyi mindent tudsz a kávéról és az elkészítéséről, hogy nem kell képzett baristának lenned. Erre a kihívásra akkor is jelentkezhetsz, ha csak kedvtelésből főződ, díszíted és tálalod a kávét.

„A versenyt Győrben, a Kisfaludy utcában tartjuk majd” – kezdte Vida Zoltán, az esemény egyik szervezője. „Különleges lesz, hiszen profikat és lelkes amatőröket is várunk. A feladat mindenkinek ugyanaz lesz: az első részben négy terméket kell elkészíteni, ami tartalmaz majd fekete és tejes italt is. S hogy mivel kell még minket elkápráztatni? Az majd a helyszínen kiderül! A második részben a Latte Art-é a főszerep: összesen négy lattét kell mindenkinek elkészítenie, tetszőleges mintával. Itt beleteszünk egy kis csavart, mert kettőt hagyományos UHT tejjel, kettőt pedig valamilyen alternatív tejjel kell majd felönteni. Persze az időt is mérjük, s szigorúan pontozunk majd!” – mosolygott Zoli, majd hozzátette, hogy a jelentkezők minden részletet megtalálnak az esemény közösségi oldalán.

„Tényleg bátran jelentkezzen mindenki, aki érez magában elég bátorságot, mert hozni sem kell semmit, mi biztosítjuk a felszerelést és az alapanyagokat is. Persze ha valaki ragaszkodik a saját eszközeihez, az sem lesz tiltva. A fontos, hogy a jókedvét és a kalandvágyát senki ne hagyja otthon! Persze lesznek meglepetések és díjak is, de mindent nem szeretnénk előre elárulni mi sem! A jelentkezéshez szükséges információkhoz hozzájuthat aki szeretne, nincs más dolgotok, kattintsatok IDE!” – zárta Vida Zoltán, aki a szervezés mellett a zsűri egyik tagja is lesz.

Havassy Anna Katalin
Fotó: pixabay.com