Nem sikerült legyőzni a Kazincbarcikát

Győr+
2019.08.26. 13:51

Küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el vasárnap este a Kazincbarcika ellen a WKW ETO. A zöld-fehérek akár nyerhettek is volna, ám helyzeteiket nem sikerült berúgni.

A meccs ünnepélyes kezdőrúgását a 70. születésnapját ünneplő Mile Sándor végezhette el, aki az ETO színeiben a ’70-es évek közepétől összesen 282 mérkőzést játszott, s alapembere volt a Verebes-féle aranycsapatnak. Kétszeres magyar bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát, s három ezüstérmet is szerzett ETO mezben.

A mérkőzést a vendégek kezdték bátrabban, több támadást vezettek és nagyobb iramot diktáltak. Az ETO jól védekezett, de az előre játékukba sok hiba csúszott, így érdemi helyzet nem alakult ki egyik térfélen sem, ahogy gólt sem szereztek a csapatok. Az első félidő hajráját felpörgették, látszott, hogy mindkét együttes előnnyel akar pihenőre vonulni. A helyzetek azonban itt sem hoztak gólt, így 0-0-val zárult az első játékrész.

A szünet után feljavult az ETO támadójátéka, aminek eredményeként az 53. percben Andric erős lövését kiöklözte Horváth kapus, a kipattanót is sikerült megszereznünk, míg végül a labda Gránicz elé került, aki a kapust átemelve a kapuba lőtt. Sajnos a szurkolók nem sokáig örülhettek, a partjelző zászlója ugyanis lest jelzett, hiába rezgett így meg a kazincbarcikai háló. Az ETO megtartotta a harcos játékot, hajtottak a gólra, amelyre a 60. percig kellett várni: Kovács a jobb oldalról passzolta középre a labdát, amely egy védőn is megpattanva találta meg Horváthot, ő pedig 8 méterről, balról laposan a hosszú alsóba lőtt. (1-0).

A Kazincbarcika továbbra is meglehetősen ötlettelenül játszott, így a semmiből sikerült kiegyenlíteniük: rosszul szabadított fel a zöld-fehér védelem, a labda Berkihez került, aki igazított rajta és 17 méterről a győri kapura lőtte azt. (1-1).

A mérkőzés hátralévő részében az ETO akarata érvényesült, ám sajnos a helyzeteket továbbra sem sikerült gólra váltani. Szánthó és Szimcsó becserélése gyorsított a játékon, ám a befejezéseknél mindig hibázott valaki és szerencséje sem volt a zöld-fehéreknek. Egy gyengébb színvonalú első félidőt egy jobb, támadóbb második követett, ám sajnos a Győr nem tudta itthon tartani a három pontot, s a végén 1-1-es döntetlent értek el a Kazincbarcika ellen. Ennek az eredménynek egyértelműen a vendégek örülhettek jobban.

Az ETO szerdán idegenben lép pályára, az ellenfél a Szeged lesz.

„Nyernünk kellett volna, de egy nagy hiba miatt rontottunk. A hatékonyságban meg kell újulnunk, gyakran pontatlanok vagyunk, rossz döntéseket hozunk. Vereségként élem meg ezt a döntetlent.” – értékelte a mérkőzést Boér Gábor, a győriek vezetőedzője.

Összefoglaló:

WKW ETO FC GYŐR – KBSC 1-1 (0-0)

WKW ETO kezdő: Horváth T. – Vashkeba (Charizolpulos 39′), Bagi, Horváth Z., Vári, Andric, Tar (Szimcso 79′), Vukasovic, Hidi M. S., Gránicz (Szánthó 63′), Kovács K. Vezetőedző: Boér G.

Kazincbarcika kezdő: Horváth L. – Fótyik, Heil, Oldal (Fekete 75′), Berki (Ádám 79′), Oltean (Kercsó 67′), Mikló, Géringer, Toma, Virág, Farkas. Asszisztens edző: Dzurják J.

Sárga lap: Bagi (24′), Hidi M. S. (84′), ill. Mikló (31′), Géringer (83′)

Gólszerzők: Horváth Z. (60′), ill. Berki (69′)

Fotó: eto.hu