Bravúros otthonszülés volt a javából!

Győr+
2019.08.26. 15:03

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán számolt be arról az esetről, amely hétfő reggel történt Győrben. Eszerint egy győri apuka újszülött gyermeke életét mentette meg.

„Harmadik gyermekét várta az a mindenórás édesanya, akihez szülési fájdalmai miatt kérték a mentők segítségét ma reggel” – olvasható a posztban. „A helyszínre azonnal több mentőegység is indult, ám a baba nem várt, a szülés beindult. Rutinos mentésirányító bajtársunk telefonon instruálta a bejelentő apukát, aki világra is segítette gyermekét, ám ekkor jött a neheze! A magzat nyakára ugyanis szorosan rátekeredett a köldökzsinór, ami csaknem a baba életébe került. A vonal végén levő szakember lépésenként magyarázta mi ilyenkor a teendő, az apuka pedig elképesztő lélekjelenléttel és nyugalommal szabadította ki gyermekét a szorult helyzetből. A kiérkező mentők végül az egészséges újszülöttet és anyukáját is stabil állapotban szállíthatták kórházba. Gratulálunk!”


A gratulációhoz természetesen a Győr+ Média is csatlakozik, s megerősíti az egyenruhás egységek többszöri figyelemfelhívását is: a segélyhívó telefonszámok indokolt hívása és az ott megszólaló szakemberek útmutatásának követése akár életet is menthet!

Telefonon utolértük az anyukát, aki érdeklődésünkre elmondta viszonylag váratlanul indult be a szülés, bár jóslófájások voltak, de azt ők sem gondolták, hogy egyből a tolófájások következnek. Szerencsére a családban ez már a harmadik gyermek, így az anyuka sem ijedt meg, az édesapa pedig rögtön tárcsázta a segélyhívót. A mentők az egészséges kisfiút és az anyukát kórházba szállították, ahol megerősítették, hogy a kicsi és az anya is jól vannak. A fiúcska egyébként az Olivér nevet kapta.

Gy.P.

Képünk illusztráció: Pixabay