Elkezdődött a kick-box Európa-bajnokság

Győr+
2019.08.26. 16:55

Az utánpótlás kick-box Európa-bajnoság megnyitójára szinte megtelt az Audi Aréna.

Az 1600 sportolóval, a kísérőkkel, edzőkkel, családtagokkal együtt összesen 2500–3000 ember érkezett csak emiatt az esermény miatt a városba. A mostani Európa-bajnokság a rekordlétszám mellett azért is különleges, mert itt versenyezhetnek először Eb-n a gyermek korosztály tagjai. A 7-9 évesek pointfighting szabályrendszerben küzdenek az érmekért. Mellettük még három korosztályban versenyeznek a résztvevők, a legidősebbek a 18 évesek.

A 2017-es budapesti felnőtt vb-hez hasonlóan, a sportág mind a hét szabályrendszerében lesznek versenyek, a küzdelmi szakágak mellett formagyakorlatot is láthat a közönség. Az Eb-t nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le. A magyarok esélyesek arra, hogy az éremtáblázat első 3 helyének valamelyikén végezzenek. A hazai válogatott a legnagyobb küldöttség, 180 fővel.

Kedden és szerdán is az előküzdelmeké a főszerep. Csütörtökön rendezik az elődöntőket és a formagyakorlatokat, 30-án pénteken és 31-én szombaton pedig a döntőket és a formagyakorlatokat láthatja a közönség.

Fotó: O. Jakócs Péter