Ma lesz az Állatkertek éjszakája

Győr+
2019.08.30. 06:19

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén. Győrben is különlegességekkel készülnek a szervezők.

A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek éjszakája dátuma. A programban részt vesz a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a szintén budapesti Tropicarium, debreceni a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark és a veresegyházi Medveotthon is.

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe a főbejáraton, az Elefántház melletti kapun és a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd lépni, éjfélig lehet majd a kert területén maradni. Az állatkert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, ott lesz a QuartzBox homok- és festékanimáció vetítés helyszíne is.

Állatbemutatókat, látványetetést és tréninget is láthatnak a látogatók: például oroszlánfóka tréninget esti kivilágításban, elefánt tréninget, zsiráf és orrszarvú etetést. Sőt, látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is.

Győrben, a Xantus János állatkertben augusztus 30-án, pénteken meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos, fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokkal vár mindenkit a Xantus János Állatkert. Az Állatkertek Éjszakája külön programjai 16 óra után kezdődnek. A látogatók a különleges látványetetések után – csak ezen az estén – azt is meg tudják figyelni, ahogy a ragadozók becserkészik a zsákmányukat, mivel, a tigrisek és a medvék mellett, nagyszerű látványosságként, a vadkutyák éjszakai falatozására is várják a közönséget.

Az események részletes programjai az állatkertek honlapján olvashatók.

Fotó: Programturizmus

MTI