Infrastrukturális fejlesztések

Megkezdődött Sárás útjainak kiépítése

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2021.03.20. 10:20

A hét elején elindult a kivitelezés a Csipkerózsa utcában, és hamarosan a Csillagfürt utcában is elkezdődnek a munkálatok. Az út kiépítésével a vízelvezetést is megoldják, majd újabb utcák előkészítése is elkezdődik.

Sárás problémájával nagyon sokan fordultak hozzám, ezért tettem ígéretet az utak rendezésére. Az ígéretemnek megfelelően meg is kezdtük a munkát, első körben két olyan utcában történik meg az útépítés, ahol a csatornázás már korábban megvalósult” – fogalmazott a munka elindításakor dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, mindez egy folyamat kezdete, a cél, hogy ütemezetten haladjanak tovább a városrész utcáiban. „Bár a járványhelyzet miatt kicsit lassabban, de haladunk, keressük a forrást a további munkálatokra, amelyeket lépésről lépésre valósítunk meg.” Az előkészítés is tovább zajlik az idén a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének folytatásával.

A Csipkerózsa utca és a Csillagfürt utca is a Szitásdomb út és Kamilla utca között készül el önkormányzati forrásból, összességében mintegy 125 millió forint értékben. A 150 és 140 méter hosszú útszakaszok építésével elkezdődik Sárás infrastrukturális fejlesztése, amely tartalmazza a csapadékvíz-elvezetés és a kapubejárók kiépítését is.

Fotó: O. Jakócs Péter

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, a munka a Csipkerózsa utcában kezdődött el a csapadékvíz-elvezetés geodéziai kitűzésével, a munkaárkok kialakításával. Ezt követően készítik el az útalapot, az utat határoló szegélyeket, a szegélyek mellé építendő gyeprácsos várakozósávot, majd a legvégén az aszfaltrétegeket. A Csillagfürt utcában elsőként a Pannon-Víz cseréli ki az ivóvízvezetéket, ezt követően kezdik meg az érdemi útépítést. Mindkét utca 4,5-4,5 méter széles aszfaltozott utca lesz, és a tervek szerint a városrészben a jövőben megvalósuló fejlesztések esetén is ezt a megjelenést követik majd azzal, hogy a Hortenzia és Írisz utcák szélessége ötméteres lesz.

Ahogy a polgármester utalt rá, az idén további fejlesztés is várható a városrészben, hiszen az önkormányzat beruházásában folytatódik a szennyvízcsatorna kiépítése a Szitásdomb út és Írisz utca között, csatlakozva a korábban megépített ütemhez. További jó hír, hogy az egyik szolgáltató beruházásában optikai kábel kiépítése is zajlik, így kábeltévé, illetve széles sávú internethálózat is létesül a városrészben.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés |