Győr+
2011.11.15. 11:57

Útnak indult a Rába ETO

A Rába ETO november 15. és 20. között szerepel Portugáliában az UEFA Futsal Cup úgynevezett elitkörében. A csapat ma útnak indult Lisszabonba.

A magyar bajnok a sikeres bécsi selejtező után Rigában harcolta ki a továbbjutást. Gyurcsányiék a legjobb tizenhat európai együttes között a házigazda és az elmúlt évben döntős Sporting mellett a román és a grúz aranyérmessel találkoznak Lisszabonban. Papíron mindhárom együttes erősebb a győrieknél, így a pontszerzés már bravúr lenne. A csoportból csupán az első helyezett jut tovább a négycsapatos fináléba.

Érdekesség, hogy az ETO-ban két román légiós is játszik, a csapatkapitány Ion Al-Ioani jól ismeri a győriek egyik ellenfelét.

“Egy jó csapat a román bajnok, amelynek nemzetközi szinten több tapasztalata van mint nekünk. A nagyrésze válogatott játékos, heten tagjai a nemzeti csapatnak. Idén erősítésként még két brazilt igazoltak, ráadásul ott van a brazil kapusuk is. Ha odafigyelünk és kellő komolysággal vesszük a mérkőzést, ennek ellenére megfoghatjuk őket. Dobrével ismerjük a játékosokat, néhánnyal egy csapatban játszottunk korábban, meg a román válogatottban is szerepeltünk együtt. Ezt megpróbáljuk kihasználni. Mindent el fogok követni, hogy megnyerjük azt a mérkőzést, mert ez büszkeség kérdése is, be akarom bízonyítani, hogy egy jó csapathoz igazoltam, amikor eljöttem Romániából” – mondta Al-Ioani, aki szerint egy kis szerencsével több pontot is szerezhet az ETO Lisszabonban.

“Négy pontot remélek a tornán, persze többre vágyok, előfordulhat bármi, hiszen egyik csapat sem ismeretlen a számunkra. Az edzőnk jól ismeri a Sportingot meg a City US-t is, az Ibériával pedig tavaly játszottunk. Igaz idén ők erősítettek, de a mi csapatunk is sokat fejlődött azóta. Erős akarat, küzdeni akarás és elszántság, ez az amit várok a társaimtól. A többi egy kis szerencsével majd meglehet. Szeretném ha meglepetést okoznák Portugáliában és emelt fővel térhetnénk haza Győrbe.”

A portugál torna programja (magyar idő szerint), november 16., szerda: Iberia Star Tbiliszi (grúz)–Rába ETO 19 ó. Sporting CP (portugál)–City US Tirgu Mures (román) 21.15 ó. November 17., csütörtök: City US Tirgu Mures–Iberia Star Tbiliszi 19 ó. Sporting CP–Rába ETO 21.30 ó. November 19., szombat: Rába ETO–City US Tirgu Mures 15.30 ó. Iberia Star Tbiliszi–Sporting CP 18.00 ó.

etofutsal.hu