Győr+
2011.12.01. 11:38

Boogie woogie est világhírességekkel Győrött

Dániel Balázs - alias Mr. Firehand - ad boogie woogie koncertet világhírű vendégekkel, köztük a boogie és a rock and roll fenegyerekével, a spanyol származású, Nagy-Britanniában muzsikáló Mike Sanchezzel a győri Richter teremben szombaton a Téli fesztivál keretében.

Dániel Balázs 21 éves virtuóz zongorista – egyébként a budapesti Corvinus Egyetem gazdasági informatikus hallgatója – az 1930-as ’40-es években rendkívül népszerűvé vált szórakoztató zenei stílusban játszik triójával , s két akusztikus zongorán négykezest vagy akár hatkezest vendégeivel, köztük Mike Sanchezzel, aki ezúttal először lép fel Magyarországon. A rocklegenda olyan világsztárokkal muzsikált együtt, mint Eric Clapton vagy Paul McCartney – mondta Dániel Balázs az MTI-nek szerdán.

Rajta kívül Robert Roth osztrák zongoristával is duózik Mr. Firehand. A két muzsikus interneten jött össze, és az ismerkedésből közös koncertezések lettek. Ausztria, Németország és Lengyelország után szombaton Magyarországon is előadják négykezes produkcióikat.

A koncert egyébként várhatóan nagy show műsor lesz, köszönhetően a boogie-woogie kínálta improvizációknak és egy világbajnok táncospárnak, a francia Nicolas Deniau-nek és a svéd Mikaela Hellstennek, akik a frenetikus hangulatú zenére táncolni fognak az esten.

(MTI)