Győr+
2011.12.24. 08:07

Diótörő Győrben

Győrbe hozta a világhírű Szentpétervári Állami Balett a Diótörő című gyerekdarabot. A magyarországi turné keretében kitűnő táncművészek álltak a Győri Nemzeti Színház színpadára december 23-án.

A Szentpétervári Állami Balett számos elismeréssel büszkélkedhet, produkcióival többször elnyerte világversenyeken az első helyezést. 2004-ben és 2005-ben pedig Franciaországban és Oroszországban az együttes Diótörő előadását választották az év produkciójának.

A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló műsora két kiemelkedően magasan képzett, igazi balettikon, Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződik, azokhoz, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak.

Magyarországra a Diótörő úgynevezett utazó verziója jutott el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepelt.

A műsort Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografálta. Az ő munkásságát 2006-ban az orosz kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta. Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítették.

A társulat december 30-ig tartózkodik Magyarországon, aki szeretné még Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon vagy Debrecenben tudja megnézni a produkciót.

MTI Fotó: Krizsán Csaba