Győr+
2012.01.20. 10:44

Aktívak a győri csapatok az átigazolási piacon

Javában tart az átigazolási időszak, a Győri ETO FC és a Gyirmót pedig ki is használja a lehetőséget az erősítésre.

A zöld-fehérek megegyeztek az U20-as világbajnoki bronzérmes Varga Rolanddal, aki Olaszországból, a Brescia csapatától igazol a Rába partjára. A támadó három és fél évre kötelezte el magát Győrbe. Az ETO megegyezett az MTK-nál mellőzött Pátkai Mátéval is, de egyelőre a fővárosi klubbal nem jött létre a megállapodás. Pátkai szerződése nyáron lejár, így akkor ingyen kerülhet a csapathoz. A középpályás egyébként feljelentette az MTK-t, mert a klub korábban megtiltotta neki az edzések látogatását. A zöld-fehérek tárgyalnak Guzmics Richárd (Haladás) és Böde Dániel (Paks) leigazolásáról is. Győrött készül Oleg Laizans, az ötszörös lett válogatott középpályás. A 24 éves labdarúgót 2006-ban az esztendő legjobb fiatal játékosának választották, tavaly pedig a felnőttek között bizonyult a legjobbnak. A legutóbb a Ventspilsnél futballozó játékost két edzőmérkőzésen is teszteli a szakvezetés.

A Gyirmót két újabb játékossal is szerződést bontott, tavasszal már nem a kék-sárgáknál szerepel Homonyik Gábriel és Tóth Balázs. Az érkezési oldalon több nagy név is szerepel, a gyirmótiaknak sikerült leigazolni Ferenczi Istvánt, akinek személyében egy gólerős, élvonalbeli szintű támadó érkezett a csapathoz. Szintén Gyirmóton folytatja pályafutását Fitos László, aki a Ferencvárostól érkezett a kék-sárgákhoz. Eldőlt, hogy Erős Gábor ugyanakkor nem lehet a klub játékosa. A középpályás ebben a szezonban már pályára lépett hivatalos bajnoki mérkőzéseken Bulgáriában és Görögországban is, ezért nyárig további csapatban nem szerepelhet.

Hétvégén tizedik alkalommal rendezik meg a Magvassyban az Alcufer-kupát, mellyel a résztvevők hetedszer emlékeznek Horváth Ferencre, az Alcufer Kft. alapítójára. A tornán a Gyirmót mellett hat másodosztályú gárda, valamint környékbeli egyesületek lépnek pályára. Szombaton 9 órától az A és a B, 14 órától a C és a D csoport küzdelmeit rendezik. Vasárnap délelőtt 9 órától az alsóházi, 13.30 órától pedig a felsőházi rájátszással folytatódik a program.

A csoportbeosztás. A csoport: Ajka (NB II), Győri ETO FC B (NB II), Lipót (megyei I. o.), Bágyogszovát (megyei III. o.). B csoport: Videoton B (NB II), Veszprém (NB II), Öttevény (megyei I. o.), Jánossomorja (megyei I. o.). C csoport: Tatabánya (NB II), SVSE-GYSEV-Goldschmidt (NB II), Győrszemere (megyei I. o.), WHB-Ménfőcsanak (megyei I. o.). D csoport: Gyirmót (NB II), Csorna (NB III), MTE 1904 (NB III), Koroncó (megyei I. o.).