Győr+
2012.01.20. 14:17

Arany nap az Aranylabdában!

A Palla D'Oro, azaz Aranylabda étteremben tartotta csütörtök délután sajtótájékoztatóját a Rába ETO Futsal Club. A helyszínválasztásnak egy különleges oka volt, ugyanis a csapat új szponzoraként mutatkozott tegnap be a befektetési arannyal foglalkozó Four Gates Hungary Kft.

Elsőként Nagy Tibor elnök ismertette a sajtó megjelent képviselőivel a veszprémi székhelyű, német cég magyarországi fiókvállalatának célját, mely nem más, mint az aranyba történő befektetések és azok ösztönzése. A 2008-ben cégbejegyzett Kft. életében a sporttámogatások tekintetében a Rába ETO az első és kizárólagos társ, de kulturális, és alapítványi vonalon is nagyon aktívak, ha segítségről van szó.

– Mi elsősorban arannyal foglalkozunk. Hisszük és valljuk, a valódi értékeket és azok előtérbe kerülését kell támogatni, mint az önmagában is, időben és térben is értéket képviselő fizikai aranyt. Mi magunkat Aranycsapatnak deklaráljuk, mert a 2010-es évi befektetéseinket 2011-ben megnégyszereztük, valamivel több, mint 11 milliárd forint értékű befektetést bonyolítottunk, ez körülbelül egy tonna aranynak az ára – mondta Nagy Tibor, majd átadta a szót Varga Ernő sales managernek, aki a cég győri irodájának vezetője, és Ő elmondta miért is támogatják csapatunkat.

– Semmi mást nem szeretnénk, mint párhuzamosan egymás mellett működve és egymást támogatva még sikeresebbé tenni az ETO nevet a sport, a Four Gates Kft. pedig az üzleti világban. Számunkra, az ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb, mint ahogy fontos, a Rába ETO Futsal csapatának győzelem, ezért azt gondoljuk, hogy időszerű volt ez a kézfogás – fogalmazott az elnök.

A Four Gates Hungary Kft., bemutatkozó gesztusként valamennyi játékost megajándékozott egy arany befektetési alapszerződéssel. Nagy Tibor kiemelte, a játékosokon múlik, hogyan élnek ezzel az „aranyos” lehetőséggel, melyet Drucskó Zoltán vett át jelképesen.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nemak Kft. és a Rába Holding után a győri gazdasági élet egy újabb jelentős képviselője határozta el magát csapatunk támogatása mellett: a régi, patinás győri cégnévvel rendelkező, 2009-ben megújult REKARD Hajtómű- és Gépgyártó Kft. a cég képviselője, Molnár Barna Európa élcsapataihoz tartozó klubnak minősítette a Rába ETO-t, majd részletesen kifejtette, mi motiválta a céget a támogatói kör csatlakozásához.

– Azt remélem, hogy az újjászervezett Rekard tevékenysége hosszútávon prosperálni fog és sikeres lesz, ezért társaim nevében ígérem, lehetőségeinkhez mérten az ETO Futsal Club mellett fogunk állni a továbbiakban is.

A Rekard az egyik olyan győri cég, amely kihasználva a lehetőségeket, csapatunk utánpótlás-nevelésére felajánlotta társasági nyereményadóját, és az egyesület vezetősége a későbbiek során a többi olyan céget is szeretné bemutatni, amely elkötelezte magát e cél mellett. Drucskó Zoltán klubelnök ezért egyesületi mezt adott ajándékba köszönetképpen Molnár Barnának.

A tájékoztatón Drucskó Zoltán elnök bemutatta a klub két új munkatársát is, a női labdarúgásból jól ismert Jakab Petrát, mint marketing- és kommunikációs menedzsert valamint Tóth Tamarát, aki a jövőben a honlap szerkesztésében fogja segíteni a Győri ETO futsalklubjának munkáját.

Marcos Angulo az egyesület spanyol vezetőedzője, aki két és fél hete dolgozik a játékosokkal, a csapat eddigi teljesítményéről úgy nyilatkozott, nagy örömére szolgál, hogy a megszerzett maximális pontok mellett megjelentek a közösen gyakorolt taktikai elemek, a játékosok jól követik az általa diktált tempót, és eddig minden tökéletesen működött. Reméli – annak ellenére, hogy az ország eddig is tudta, ki az a Rába ETO – a szezon végére eléri célját és a csapatot úgy fogják emlegetni, mint azt a csapatot, aki mindenkit legyőzött és minden meccset megnyert.

– Az első mérkőzésre nem volt sok időnk felkészülni, a többi pedig csak jobb lehet ennél. Nagykátán 6-1-re győzött a csapat, s ezt tegnap egy nehéz első félidő követte, de a második játékrészben bravúros játékkal 10-4-re győztek a fiúk a Gödöllői Bikák ellen – mondta tolmács segítségével Angulo, majd hozzátette, a következő Magyar Kupa meccsen a nézőknek csak élvezni kell a játékot, ha a játékosok mindent megmutatnak a tudásukból.

A Győri ETO legújabb és legnagyobb igazolása, a „brazil arany”, Carlos Eduardo Martins, becenevén Café is tegnap mutatkozott be hivatalosan a sajtó képviselőinek. A többszörös brazil bajnok, gólkirály és válogatott igazi vérbeli csatár. Fiatal kora (23 év) ellenére olyan klasszisokkal játszott együtt, mint például Falcao aki a futsal koronázatlan királya. A komoly futsalmúlttal rendelkező Café a Rio Do Sul csapatából igazolt a Rába Eto-ba.

– Nagy örömet jelent nekem, hogy itt lehetek és biztosan mindenki hallotta már, hogy a családomban van magyar felmenő is, édesanyám nagypapája ugyanis magyar volt. Egy hete vagyok Győrben és már sikerült sétálnom a városban, kicsit körülnéztem. Az építészet és a kulturális örökségek nagyon tetszenek, gyönyörű ez a város, a szálláshelyem, a Famulus Hotel is tökéletes. Az összes brazil játékosnak az a nagy álma, hogy Európában játszhasson és most ezt az álmomat egy olyan népszerű csapatban tudom megvalósítani, mint a Rába ETO – mondta Café.

A csapat „brazil aranya” egyelőre öt hónapra írt alá, de a klubnak opcionális joga van ezt a szerződést két évvel meghosszabbítani, és mint mondta, reméli, ez idő alatt be tudja bizonyítani mit, tud, mert így hosszabb időre tervez az ETO-val.

A bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmei már javában zajlanak, csapatunk pedig kiválóan veszi az akadályokat. Ezt igazolja a két legutóbbi meccs végeredménye és a tabellán elfoglalt előkelő első hely is. A Győri ETO itthoni mérkőzéseit továbbra is a Magvassy Mihály Sportcsarnokban játssza hétfő illetve péntek esténként 18.30-as kezdéssel. Csapatunk legközelebb január 25-én az ikrényi sportcsarnokban játszik a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutásért 18.30 órakor, az NB I. – 14. fordulóján pedig 30-án fogadja hazai pályán az Üllő FC Cső-Montage-t. A meccsekre továbbra is ingyenes a belépés, minél nagyobb számban várjuk a szurkolókat!

Tóth Tamara