Győr+
2012.02.04. 19:07

A Lufthansa a Győrnek szurkol (FRISSÍTVE) – Nyert az Audi ETO, Hornyák, Kelecsényi, Böhn értékel

Nyertünk Spanyolországban! 28:26! Hihetetlen izgalmak, klasszis teljesítmények, fontos győzelem. Egyenesen az öltözőből mond véleményt Hornyák Ági, Kelecsényi Ernő és Erik Böhn.

Az öltözőből

HornyákÁgi végzett először az öltözködéssel, kezébe nyomtak a szurkolók egy pohár sört, s a gratulálók gyűrűjéből nyilatkozott portálunknak.

– Nagyon felkészült belőlünk az ellenfél, kivideózták a játékunkat, néhány figurát nem is tudtunk megjátszani – mondta Hornyák Ági. – A végén kissé meglepett bennünket a 4:2-es védekezés, elkövettünk pár hibát, de – Haraldsen remek formája miatt is – kezünkben tartottuk a mérkőzést.

– Nagy ünneplés várható?

– Hajnalig már nem érdemes lefeküdni, szálláshelyünkön ünneplünk a buszindulásig. Nagyon köszönjük az otthoni szurkolást, a kísérő drukkerek pedig sokat jelentettek nekünk.

Kelecsényi Ernő klubelnök azzal kezdte nyilatkozatát:

– Nagyon értékes győzelem ez, hiszen be kell vallanunk, nem játszottunk igazán jól. Régen láttam viszont ennyire egységesnek a csapatot, s ez igen bíztató a jövőre nézve is.

– Kit emelne ki a játékosok közül?

– Senkit sem szeretnék külön kiemelni, a fő erényünk ma a csapatjáték volt, ezzel együtt is néhányan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Karl Erik Böhn vezetőedző:

– A sok hiba ellenére végig a kezünkben volt a mérkőzés. Örülök annak, hogy egymásért remekül küzdöttek a lányok. Nem kifogásként, hanem tényként említem meg: nagy hidegben játszottunk, ez sem tett jót a játéknak. A nyitott védekezés zavart okozott, erre jobban fel kell készülnünk. A csapat szellemével, játékfelfogásával nem volt semmi gond.

(Portálunk megköszöni Lőre Péter elnökségi tagnak, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatójának a közreműködését, s a csapat készséges részvételét az élő kapcsolatban)

A meccs után

– Nagy küzdelem volt, a végét kicsit elkapkodtuk, de fontos győzelmet arattunk – értékelte a meccs utáni lelátói hangzavarban a mérkőzést Kiss Lajos klubmenedzser.

Érdekességként megemlítette: mindkét félidőt 14:13 arányba nyertük Nagyobb gólkülönbség is lehetett volna, ha jobban figyelünk a végén, jegyezte meg Kiss Lajos.

A csapat hajnali fél négykor indul a reptérre.

– Rövid éjszakánk lesz, hajnalig aligha alszunk el – mondta a menedzser.

Nemsokára a játékosok véleményét is elolvashatják, ahogy buszra szálltak, beszélünk velük.

A szünetben

– Nehéz meccs – summázza az első félidőt Lőre Péter, majd hozzáteszi: dermesztő hideg van, nem fűtik a csarnokot, tizennmégy fokban játszunk.

Az összesen hetven győri és környékbeli szurkoló közül először Hiorváth Zsuzsát kértük telefonhoz.

– Nem vagyok teljesen elégedett, a mi hibáinkból élnek a spanyolok – panaszolja, de rögtön hozzáteszi: a második félidőre bemelegszünk, az látszik, hogy összeszokott, egységes a csapat. Ha kevesebb labdát adunk el, nem férhet kétség a győzelmünkhöz, de nem lesz könnyű.

Zsuzsa is kifogásolja a szokatlan hideget.

– Szerintem hozzuk a meccset két-három góllal, de minden a végjátékban dől el – prognosztizálja szurkolótársa Pápa Zsolt Ő úgy véli, nem érdemes senkit kiemelni, együtt erős a győri együttes és csapatként lesz jobb a végén.

Zsuzsa és Zsolt is szóvá teszi, hogy a hangosbemondó a szokásosnál erőteljesebben és hangosabban bíztatja a csapatot, de azért a győriek túlkiabálják.

(A meccs végén is élőben jelentkezünk.)

Korábban

Sikerebédjét fogyasztotta el a győri Audi ETO női kézilabdacsapata a ma esti mérkőzés előtt. Portálunk – Lőre Péter elnökségi tag, a főszponzor Audi kommunikációs igazgatója segítségével – folyamatosan élő kapcsolatban van az együttessel, mely az Itxako ellen lép pályára.A szünetben egy góllal vezetünk.

Zöldségleves, lasagne, natúr csirke rizzse, salátával – ez volt a déli menü – jelentette portálunknak Lőre Péter. A csapat tegnap érkezett a helyszíntől 25 kilométerre fekvő Pamplonába, s délután edzést is tartott. A lányok dideregve is jól, remek hangulatban játszottak, mondta el Lőre Péter.

Lőre Péter a Bayern nézőterén- most azonban a győri lányoknak szurkol Spanyolországban

A lányok ma háromnegyed ötkor ültek buszra, s indultak a stadionba. A buszon szólaltattuk meg Kelecsényi Ernő klubelnököt.

– Extrém hideg volt tegnap a sportcsarnokban, tizenhat fokot mértünk – panaszolta Kelecsényi. A lányok általában húsz fok fölötti teremben mérkőznek, ez a nemzetközi gyakorlat. A ma esti meccs hegyi hideghez szokott svájci ellenőre azonban már a 18 fokot is megfelelőnek találná.

A spanyolok mindenestre megígérték, hogy ma estére befűtenek, ezt szeretnék a győriek is, igaz kicsit másképp.

Hornyák Ági rendkívül bizakodóan nyilatkozott.

– Az elmúlt időben játékban és morálisan is rengeteget változott ez a csapat – fogalmazott a válogatott játékos. – Kiválóan megértjük egymást a külföldről szerződtetett csapattársakkal, s ez nemcsak annak köszönhető, hogy ők is jobban beszélik a nyelvünket. Összefort a csapat, mindenki alig várja, hogy nemzetközi meccsen a pályára lépjen..

Hornyák szerint erősebb védekezést alakítottak ki, s a támadójátékuk is határozottabb lett.

– Jobbak vagyunk, győznünk kell – fogadkozott Hornyák.

Erik Karl Böhm edző is azt nyilatkozta a mai sportlapnak, hogy a Győr jobb csapat, mint az ő korábbi együttese, a norvég Larvik volt. Márpedig a Larvik mindig erősebbnek bizonyult, mint a mai spanyol ellenfél.

Görbicz Anitát is megszólaltattuk a buszon.

– Jó formában vagyunk, mindenki jókedvű, elszánt – mondta a világklasszis, akinek a szerződését a napokban hosszabbította meg öt évvel a klub. – Már mindenki a pályán szeretné bizonyítnai, hogy a hazai bajnokság mellett a legrangosabb nemzetközi kupában is nagyon esélyesek vagyunk.

Görbicz is úgy látja, hogy a védekezésünk sokkal szervezettebb a korábbiaknál, s remélhetőleg ötletes, látványos, ugyanakkor harcias játékkal győzzük le a spanyolokat.

Lőre Péter két éve is itt volt az Itxako elleni meccsen. Akkor hat góllal győztünk, ezzel most is elégedett volna.

– Most látszik majd, hogy milyen eredményt hoz a más jellegű edzésmunka – magyarázta az elnökségi tag. – Az biztos, hogy a spanyolok gyorsak, ebben is meg kell előznünk őket.

Lőre elmondta: tíz szurkoló utazott a csapattal, a többiek különbusszal vágtak neki az útnak, de ma délelőtt már ott köszörülték a torkukat Pamplona fő terén.

– Nagyon köszönjük mindenkinek, aki elkísért bennünket – jegyezte meg Kelecsényi Ernő.

Lőre arról is beszámolt: a Lufthansával utaztak Düsseldorfba, majd onnan Bilbaóba. A német légitársaság annyira készséges volt, hogy a düsseldorfi tranzitot közelebb hozta az érkező járathoz, hogy a lányoknak ne kelljen kapkodniuk az átszállással.

A meccset hétkor a digisport közvetíti. A mérkőzés szünetében újra jelentkezünk, a szurkolók is megszólalnak majd a helyszínen.