Győr+
2012.02.17. 08:00

Sikeres a varázsbusz – próbáld ki te is!

Ahogy már hírt adtunk róla, útjára indult a varázsbusz Győrben, amellyel nemcsak iskolába mehetnek a gyerekek, hanem út közben szemléletformáló kisfilmeket is nézhetnek. A varázslatos iskolabusz című mese ihlette ingyenes buszok péntekenként indulnak Ménfőcsanakról és Győrszent ivánról azzal a céllal, hogy minél fiatalabb korban tegyék vonzóvá a közösségi közlekedést.

A buszokon utazás közben minden alkalommal más témakörben vetített kisfilmek által a gyerekek ismereteket szerezhetnek többek között a fenntartható közlekedésről. A szervezők reménye szerint ezzel a módszerrel tudatos döntések meghozatalára ösztönözhetők a közlekedésben.

Az első járatok nagyon népszerűnek bizonyultak a diákok körében, a megállókban sokan csak a varázsbusz megérkezésére vártak. Azokat a fiatalokat, akik még nem hallottak a varázsbuszról, a győri Import Impró társulat tagjai próbálták felcsalogatni a buszokra, majd ráhangolni az adott alkalommal vetítendő kisfilm témájára.

A csanaki és szentiváni megállókat elhagyva kezdődött a heti kisfilm vetítése. A programon résztvevők a menetrendet is tartalmazó szemléletformáló kiadványt kaptak, melyben a 15 hét alatt vetítendő kisfilmek témaköreiről is olvashatnak. A varázsbuszon vetített kisfilmek újranézhetők a www.kornyezetbaratgyor.hu weblapon, melyekhez rövidkvízkérdések kapcsolódnak. A helyesen válaszolók részt vehetnek a tavaszi félév végén a fenntartható közlekedés témájú vetélkedőn, melyen értékes nyereményeket kaphatnak.

A varázsbusz megtalálható a Facebook közösségi oldalon is, ahol az érdeklődők minden fontos információhoz hozzájuthatnak, ami a csodabusszal kapcsolatos.

Zoljánszky Alexandra

Fotó: O. Jakócs Péter