Győr+
2012.02.24. 14:35

Életet mentett a győri kórház új leszállópályája (KÉPGALÉRIÁVAL)

Csütörtökön vették először igénybe a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új leszállópályáját, ami egy 29 éves, súlyos állapotban lévő ember életét mentette meg.

Súlyos, életveszélyes állapotba kerültek tegnap a 84-es számú főúton Tompaládony és Sajtoskál között történt baleset hat sérültjei – közölte Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója az MTI-nek csütörtök este azt mondta, hogy már műtik a Győrbe szállított két sérültet. Oláh Attila tájékoztatása szerint egy életveszélyes koponyasérülést és többszörös végtagtörést szenvedett nőt, illetve egy combcsonttöréses fiatalembert szállítottak hozzájuk, az érkezésükkor észleltnél rosszabb az állapotuk.

Oláh Attila orvos-igazgató portálunknak elmondta, hogy ha a tetőn nem tud a helikopter leszállni, akkor nem maradt volna életben a 29 éves, súlyosan sérült beteg.

Leibinger Eszter tájékoztatása szerint csütörtök délután frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó. A kisbusz Sárvár felől Sopron irányába tartott, amikor a vezetője egy balra ívelő útkanyarulatban letért az útpadkára, majd a szemközti sávba átsodródva ütközött a szabályosan közlekedő személyautóval.

A balesetben hatan súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek

A szombathelyi Markusovszky kórházba szállított négy sérült közül egy férfi súlyos, életveszélyes, egy másik férfi súlyos állapotban van, egy nő és egy férfi pedig könnyebben sérült meg – mondta az ügyeletes orvos, hozzátéve, hogy a diagnosztikai vizsgálatok jelenleg is folynak.

MTI/gyorplusz.hu

Fotó: Molnár G. Tamás