Győr+
2012.03.24. 21:38

SZESE: vereség a Százhalombattától, oda a hibátlan hazai mérleg

Tovább élesedik az ezüstéremért folytatott harc a férfi kézilabda NB I/B-ben: szombat este a Széchenyi ESE drámai végjátékban szenvedett vereséget a Százhalombatta csapatától.

Az őszi szezonban aratott idegenbeli siker után, hazai pályán is győzelemre készültek Deáki István tanítványai és az Egyetemi csarnokban megjelent 300 fős közönség, a második félidőben elkövetett súlyos egyéni hibákat azonban jól használta ki a 2012-ben még veretlen Százhalombatta, így az idei szezonban első csapatként távozhatott két ponttal Győrből.

A kezdő sípszó előtt Simon Róbert alpolgármester, a győri férfi kézilabdatanács két héttel ezelőtt megválasztott társadalmi elnöke köszöntötte a győri publikumot, és adta át a Széchenyi Egyetem Sport Egyesület 100.000 Ft-os adományát a születése óta súlyos betegségben szenvedő Burján Hanna édesapjának.

Simon Róbert, az adomány hivatalos átadása után portálunknak elmondta: “Fontosnak tartom és nagyra értékelem a győri férfi kézilabda felvirágoztatásáért dolgozó szakemberek munkáját, magánemberként és városi vezetőként is örömmel támogatom, ezért is fogadtam el a kézilabdatanács elnöki pozícióját.”

A mérkőzést a győriek kezdték, az első félidő kiélezett és szoros csatát hozott. A csapatok játékát az első percekben kemény védekezés, bizonytalan támadójáték, sok szabálytalanság és kimaradt helyzetek jellemezték. A félidő közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, az utolsó tíz percben azonban beindult a SZESE-henger, a félidő vége 14-10 volt a hazaiaknak.

A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első félóra befejeződött. A második félidőben négy percet kellett várni a vendégek első góljára, ekkor már 18-11-re vezetett a SZESE, ezután azonban óriási fordulat következett be a mérkőzésen. A Százhalombatta agresszív védekezésének és kiváló egyéni teljesítményeknek köszönhetően eredményesen faragta hátrányát, a győriek pedig támadásban és védekezésben is bizonytalankodtak, az utolsó tíz percnek már csak háromgólos előnnyel vághattak neki (23-21). A győri mester időkéréssel próbált rendet tenni a hazai fejekben, de még így sem sikerült megállítani a hajrára hatalmas javuláson keresztülment százhalombattai csapatot, amely a legfontosabb pillanatban, az utolsó percben szerezte meg először a vezetést, melyet a mérkőzés végéig még növelni is tudott, így alakult ki a 26-28-as végeredmény.

Deáki István (a SZESE vezetőedzője)

„Az első félidőben a fiúk tökéletesen hajtották végre a feladatukat, a második félidőre azonban teljesen szétesett a védekezésünk, míg az első félidőben csak tíz, a második játékrészben húsz gólt is kaptunk. Egyéni hibáinkat könyörtelenül használta ki a Százhalombatta és teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.”

A SZESE a következő fordulóban a Tököl otthonában javíthat.

Szabadi Ervin

Fotó: Marcali Gábor