Győr+
2012.04.06. 12:50

Sorsdöntő mérkőzés előtt a győriekkel felálló futsal válogatott- VIDEÓVAL

Egygólos előnnyel várja a szerbek elleni találkozót a magyar futsalválogatott. A magyarok 1-0-ra nyertek Gyöngyösön, a világbajnoki pótselejtező visszavágóját április 8-án rendezik Belgrádban. A párharc győztese ott lehet a novemberi thaiföldi vb-n. A Rába ETO Futsal Club válogatott kapusa, Balázs Zoltán szerint, Belgrádban a pokol vár a magyar csapatra.

A magyar futsalválogatott nem kisebb ellenfélt, mint az európai elit élvonalához tartozó szerbeket győzte le a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén. „Nagyon nagy bravúrt hajtottunk végre Gyöngyösön, amikor 1-0-ra nyerni tudtunk”- mondta Balázs Zoltán a Rába ETO Futsal Klub válogatott kapusa. Ott a legfőbb célunk az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, most Belgrádban pedig remélem, hogy minimum egy gólt tudunk lőni.”

Hannich Péter, a győri futsalcsapat sportigazgatója úgy látja, a sportágnak is nagyon jót tenne a világbajnoki részvétel és megfelelő elismertséget adhatna. A sportvezető szerint, a futsal olyan alapot adhat, amelyet később a játékosok nagypályán is kamatoztatni tudnak.

A győriek legközelebb egy hét múlva, április 14-15-én, a veszprémi Futsal Magyar Kupa döntőjén lépnek pályára.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Pelikán Andrea