Győr+
2012.04.08. 17:14

Már csak két pont az ETO hátránya

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján mindkét bajnoki rivális döntetlent játszott, így pénteki sikerével tovább faragta hátrányát a Győri ETO FC a listavezető Debrecennel szemben.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az NB I 23. fordulójának nyitómérkőzésén a Győri ETO FC ha a vártnál nehezebben is, de 2-1 arányban legyőzte a Kaposvár csapatát péntek este az ETO Parkban, ezzel győzelmi kényszer alá helyezte és ideiglenesen egy pontra megközelítette a listavezető Debrecen csapatát.

A Kondás Elemér csapatára gyakorolt presszió hatásosnak bizonyult, a szombaton pályára lépő Loki csupán egy döntetlenre volt képes a kiesés elől menekülő, de az utóbbi hetekben javuló formában futballozó Siófok gárdája ellen, így a Győr felére csökkentette a forduló előtt meglévő négypontos hátrányát, és már csak két egység távolságra van az első helytől.

Az előzés és a bajnoki cím megszerzése nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a következő hetekben kivétel nélkül kőkemény meccsek várnak a zöld-fehér csapatra. A következő fordulóban a Ferencvároshoz látogat Pintér Attila együttese, majd a Diósgyőrt fogadja, utána Kecskemétre utazik, május első hétvégéjén pedig a Debrecennel harcolhat a bajnoki címért az ETO Parkban, közvetlenül utána rendezik a Videoton-ETO nyugati rangadót.

A hétvége eddig lejátszott mérkőzései alapján nyugodtan kijelenthetjük, a mostani mindenképp az ETO fordulója volt, hiszen a DVSC döntetlenje mellett a Fehérvár is pontokat veszített. Paulo Sousa együttese kétgólos vezetésről bukott két pontot a szombathelyi Haladás otthonában (2-2), így a második ETO és harmadik Videoton között már nyolc pontra nőtt a különbség. (1. Debrecen 55 pont 2. Győri ETO 53 pont 3. Videoton 45 pont)

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának eredményei


Április 6. (péntek)

Győri ETO – Kaposvári Rákóczi 2-1

Április 7. (szombat)

DVSC – Siófok 1-1

Vasas – Kecskemét 2-4

Diósgyőr – Paks 1-2

Haladás – Videoton 2-2

Pécs – Újpest 0-0

Április 8. (vasárnap)

Bp. Honvéd – Lombard Pápa (16.00)

ZTE – Ferencváros (18.00)

(Szabadi Ervin)