Híradó

Nem érdemes halogatni a műszaki vizsgát

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2021.04.29. 21:01

Az Országgyűlés február 22-én újabb 90 nappal hosszabbította meg a korábban idehaza kihirdetett veszélyhelyzetet, ezzel párhuzamosan meghosszabbodott a lejárt okmányok érvényességi ideje is. Mások mellett a gépjármű műszaki érvényességi idejét tartalmazó forgalmi engedély is a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényes.

Ennek ellenére nem érdemes halogatni a műszaki vizsgát az Autóklub győri szerviz-vezetője, Kitzvéger Csaba szerint, mert tartani lehet attól, hogy veszélyhelyzet lejárta után, tömegek lepik majd el az autószerelő műhelyeket, ezért kérik, aki teheti, ne várjon addig, hanem vigye el minél hamarabb a járművét.

Amikor a veszélyhelyzet megszűnik, a műszaki engedélyek még 60 napig érvényesek maradnak. Most, ennek ellenére sem tilos a vizsga, mégis sokan kihasználják, hogy nem kötelező, ezzel pedig veszélyeztethetik a közlekedők testi épségét.

Kitzvéger Csaba szerint idén a statisztikáik alapján eddig kevesebb baleset történt, ennek egyik fő oka a pandémia, ennek ellenére érdemes az járműveket gyakran ellenőriztetni és körültekintően, a KRESZ szabályait betartva vezetni.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #közlekedés |