Győr+
2012.04.28. 18:00

Szerdától megállási tilalom a Dunakapu tér déli részén

Májustól elkezdődnek a Dunakapu tér átépítését megelőző közművezeték-rekonstrukciós munkálatok. Elsőként a Dunakapu tér és az Apáca utca közötti közök vízközműveinek cseréjét végzi el a Pannon-Víz Zrt.

A munkálatok miatt és a biztonságos közlekedés érdekében május 2-án szerdától megállási tilalmat rendel el az Útkezelő Szervezet a Dunakapu tér déli szervizútján – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter. Az útkezelő műszaki vezetője hozzátette, a korlátozást jelző táblákat csütörtökön már kihelyezték, ám ezek tiltó hatálya csak május 2-án 6 órától lép érvénybe.

Ettől az időponttól számítva a tilosban parkoló autókat a hatóság elszállíttatja. A szakember nyomatékosan felhívta az autósok figyelmét, hogy a belvárosban közlekedve figyeljék az újonnan elhelyezésre kerülő jelzéseket.Jó hír, hogy a korlátozás életbe lépésével egy időben lehetőséget teremt az útkezelő arra, hogy azon lakosok és vállalkozások, akiknek a gyalogos zóna északkeleti szektorában van érdekeltségük, díjmentesen, de kaució megfizetése mellett beléptetőkártyát kaphassanak a gyalogos zóna Bécsi kapu tér vagy Káptalandomb vagy Rákócziutcai kapujánál, így az övezet az érintett útvonalakon keresztül megközelíthetővé válik.

A kártyákat az Útkezelő Szervezetnél, Konkoly Tamásnál lehet igényelni, a formanyomtatvány a www.utkezelogyor.hu oldalról letölthető. Ezenkívülaz övezet Teleki úti határánál rakodóhelyek kialakítását tervezik az áruszállítás lebonyolítására.