Győr+
2012.05.13. 18:49

A Győr a hosszabbításban bukta el az ezüstcsatát

A Győri ETO FC a Videoton otthonában sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban és a harmadik helyről, három pont hátrányból várhatja az utolsó két fordulót.

Nagyjából ötezer néző foglalt helyet a Sóstói Stadionban, hogy megtekintse a Videoton-Győri ETO FC ezüstrangadót. Az előzetesen sérültlistára jelölt, a múlt héten térdszalag sérülést szenvedett Djordje Kamber végül le tudott ülni a kispadra, hazai oldalon kimaradt a kezdőből Torghelle Sándor, Nemanja Nikolic élvezte Paulo Sousa bizalmát.

Érdekesség, hogy az előzetesen kijelölt Vad II István helyett Andó-Szabó Sándor bíráskodott a mérkőzésen.

A Videoton a meccs kezdetétől fogva nekiesett ellenfelének. A Győr jobbára csak védekezett, a Fehérvár pedig futószalagon gyártotta a helyzeteket, Nikolic már az első negyedóra végén több ziccert is kihagyott. Vendég részről a támadók keveset tudtak hozzátenni a játékhoz, a jobb oldalon ritkán feltűnt az előretörő Völgy és Koltai, a bal szélen pedig Varga Roland próbálkozott egy-egy látványos megindulással, de társ hiányában helyzetig nem tudott eljutni.

A Videoton agresszívan védekezett, már az ellenfél térfelének közepén letámadott, ez szemmel láthatóan nem ízlett az eggyel alacsonyabb fordulatszámon pörgő ETO-nak. Az első fél óra végére a helyzetek számában és labdabirtoklásban óriási fölény mutatkozott a hazaiak javára, ezt alátámasztotta Pintér Attila elégedetlenkedése az oldalvonalnál és a 25. percben melegíteni indult győri játékosok látványa is.

Az első félidő hajrájára csökkent a Videoton nyomasztó fölénye, de egyértelműen az ETO számára volt hízelgő a gólnélküli döntetlen. A szünetben változtatott Pintér Attila, Varga Rolandot Jarmo Ahjupera váltotta támadásban.

Ami az első félidőből kimaradt, azt a második játékrész első öt percében azonnal pótolták a csapatok. Még két perc sem telt el a középkezdés után, mikor egy bal oldalról érkező Mitrovic pontrúgás az első félidőben több helyzetet is elhibázó Nikolic fejét találta üresen, aki estében a kapu rövid oldalába bólintott. 1-0

Nem örülhettek azonban sokáig a fehérvári szurkolók, a Győr nem esett össze a gyorsan bekapott góltól és Koltai révén már a 49. percben egyenlített. A válogatott szélső Vicinius röviden hazafejelt labdájára csapott le rutinosan és Bozovic feje fölött okosan a hálóba emelt. 1-1

A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék képe, az ETO az egyenlítés után aktívabb lett támadásban, sőt, miután Bozovic, a hazaiak kapusa kézzel ért labdához a büntetőterületen kívül, egy veszélyes helyről elvégzett szabadrúgás után akár a vezetést is megszerezhette volna.

A meccs hajrájában mindkét fél előtt adódtak még kisebb lehetőségek, de igazi gólhelyzetig nem sikerült eljutni. Mire mindkét csapat szurkolói elkönyvelték a pontosztozkodást, akkor jött a meglepetés. A hosszabbítás első percében Sándor György 20 méterről tisztán lőhetett kapura és bombaerős, kiválóan helyezett lövése a kapu jobb felső sarkába csapódott. A nagyszerűen helyezett lövésre Stevanovic még mozdulni sem tudott.

Az első félidőben akár több góllal is vezethetett volna a Videoton, a második félidőben felnőtt ellenfeléhez a Győr, becsülettel küzdött, de a összességében a hazaiak tettek többet a győzelemért és megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Győzelmével hatalmas lépést tett az ezüstérem megszerzéséért a Videoton, az utolsó percekben kiharcolt sikerének köszönhetően három pont előnnyel várhatja az utolsó két fordulót és saját kezében tartja a sorsát. Az ETO-nak a második hely megszerzéséhez mindkét hátralévő meccsét (Pécs, Pápa) meg kell nyernie és bíznia a fehérvári együttes botlásában.