Győr+
2012.06.09. 11:34

Saját orrát ette meg Benkó Sándor

Ötödik alkalommal rendezték meg a pannonhalmi jazz-koncertsorozatot. A Benkó Dixieland Band hétvégi fellépésén Benkó Sándor a sajtból készült arcmását kapta meglepetésként.

Pénteken este kezdődött az idei Pannonhalmi Jazz-nyár a Benkó Dixieland Band együttes fellépésével. Illés Tamás, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet marketing-és kereskedelmi vezetője köszöntőjében elmondta:

– Nagy örömömre szolgál, hogy a háromszáz vendéget befogadó teraszunk túlterhelte magát. Örülünk, hogy igazi közösségé, minőségi borfogyasztást és az igényes zenei kultúrát támogató és éltető csapattá kovácsolódtunk az évek során.

– Megköszönte támogatóik felajánlásait, s azt, hogy idén is pártfogásba vette rendezvényüket a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borainak magyarországi értékesítője.

Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát utalt arra: amikor még csak felmerült a jazz-terasz nevű programsorozat ötlete, a Benkó Dixieland Band együttes rögtön segített, majd fel is lépett a rendezvényen. Jó látni azt is, hogy ennyi ember találkozik évről évre ezen a teraszon.

A köszöntések után váratlan meglepetés érte Benkó Sándort. Sajtból készült arcmását kapta ajándékba Kovács Bélától, a Pannontej Zrt, kutatás-fejlesztési csoportvezetőjétől.

Benkó Sándor köszönetképpen elmondta: nyolc évvel ezelőtt avatták sajtlovaggá, ott készült el először ez az archasonmás.

– Akkor a saját orromat etette meg velem a családom. Már pedig az nem kicsi – tette hozzá Benkó.

Kovács Béla, a Pannontej Zrt. kutatás-fejlesztési csoportvezetője portálunk érdeklődésére elárulta: munkahelyet vált és utoljára el szerette volna készíteni ezt az ajándékot Benkó Sándornak.

– Valóban, nyolc éve egy reklámcég megbízásából három híres személyiség arcáról vettek mintát – mesélte Kovács Béla. – Ezt a formát sajttal kitöltöttük, megfüstöltük és egy ünnepélyes alkalommal átadtuk nekik. Mindhármukat sajtlovaggá ütötték, köztük Benkó Sándort is.

A nyolcvan perces nagy sikerű koncertet háromszáznál több borkóstoló vendég mellett a fűben hempergő gyerek is élvezettel hallgatták.

gyorplusz.hu

Fotó: Kovács Veronika