Győr+
2012.07.20. 13:15

Gyorsabb győri internet

A megszokott sebesség szokszorosával mobilnetezhetünk Győrben és környékén a most elindított rendszerrel.

A T-Mobile pénteken mutatta be ugyanis új negyedik generációs hálózatát.

Az KTE (Long Term Evolution) a megszokotnál sokkal gyorsabb adatle- és feltöltést tesz lehetővé. Így a T. Felhasználó gyakorlatilag nem tud különbséget tenni aközött, hogy apró tévén vagy nagyobbacska tálagépen nézi a tévét – akár a ma bevett legélesebb képet kínáló HD-minőségben.

A rendszer az év elején a fővárosban indult el, az idei fejlesztési tervekben (Győr mellett) a Balaton, Debrecen, Kecskemét és Szombathely szerepel. Az indítás sorrendjét pedig a helyi adottságok mellett az is befolyásolja, milyen gyorsan sikerül a szolgáltatónak beszereznie a szükséges hatósági engedélyeket.

Kérdésünkre a Magyar Telekom két okkal indokolta, hogy az elsők között nálunk vezetik be az új szolgáltatást. Ezek közül az egyik, hogy a győriek az országos átlagnál jóval hajlamosabbak mobilinternetet használni, márpedig az LTE ezen a téren rejti most a legnagyobb lehetőségeket. A másik, hogy Győrben erősek a vállalkozások – márpedig az új megoldás ezek számára is rejt különlegességeket. Például azért, mert az LTE-vel alaposan megnövelhető sávszélességet megosztva egy egész irodát ki lehet szolgálni internet-kapcsolattal.

Pál Gergő

Fotó: Kovács Veronika