Győr+
2012.07.25. 09:23

Orbán Viktor találkozása a Fidelitas vezetőivel

A szövetségesekkel tartott konzultáció keretében a Fidelitas vezetőivel találkozott Orbán Viktor Budapestem. Városunkból Radnóti Ákos az Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát.

A miniszterelnök elmondta, a Fidelitas fontos szövetséges, akikkel két éve megállopodtak és számítanak rájuk a későbbiekben is, külön kiemelve, hogy mennyi Fidelitasos dolgozik nem csak az országos közéletben, hanem a helyi közéletben is, önkormányzati szinteken. Országos politikából megemlítette Rogán Antalt, aki az egész Fidesz frakció vezetését vállalja, de megemlítette Gyürk András Eu-képviselőt, kampányfőnököt, illetve a székesfehérvári-és tatabányai polgármestert is, akik nagyvárosokat vezetnek és fidelitasosok.

Hozzátette, hogy a Fidelitasnak nincs vetélytársa, s törekedni kell arra, hogy ennek köszönhetően minél több fiatalt tudjanak megszólítani, ne csak egy olyan réteget, akik magasabb szintű tudásra építenek és főiskolák vagy egyetemek hallgatói, hanem meg kell szólítani azokat is, akik a szakmunkásképzőket hagyják el és a munkások világában fognak dolgozni, illetve azokat is, akik a mezőgazdaságban fognak tevékenykedni, megemlítette, anno ők megalakulásukkor erre is nagy hangsúlyt fektettek és bátorította a tagságot, hogy tegyenek ők is így

Orbán Viktor szerint a cél a következő választások megnyerése és ehhez a Fidelitas is kell, kitért arra, hogy a parlamentben most is erős a Fideszen belül a Fidelitas frakciója, aki nagyobb létszámú, mint az LMP frakciója, de bíztatta a fiatalokat, hogy még dinamikusabban tevékenykedjenek, hiszen a fiatalokat legkönnyebben ők tudják megszólítani. Úgy vélte, hogy a kormány munkájának köszönhetően és a Közép-Európa régiójának megerősödésével 5-6 év múlva a most külföldre vágyó és kint dolgozó fiatalok is vissza fognak térni, de ehhez szükséges, hogy jó iskolák, jó tanárok és munkahelyek legyenek, illetve szükség lenne az optimistább és sikerorientált nevelésre is.