Győr+
2012.08.08. 11:48

HELYSZÍNI: „Soha vissza nem térő alkalom volt”

A birkózó Lőrincz Tamás szerezte meg a magyar küldöttség kilencedik érmét a londoni olimpián. A második helyezett sportoló az eredményhirdetést követően némiképp csalódottan nyilatkozott nekünk.

– Elég jól sikerült a felkészülésem, sikerült a súlyom is hoznom, ami nálam mindig kritikus pont, kilenc kilót fogytam erre a versenyre. Egész nap jól ment a versenyzés, olyan ellenfeleket sikerült legyőznöm, akiktől korábban kikaptam. A döntőben is nagyon bíztam a sikerben, nehezen tudom megmagyarázni, miért nem sikerült.

A dél-koreai versenyző elkövetett egy szabálytanságot, amiért nem is figyelmeztette a bíró, onnantól fejben szétestem egy kicsit. A második menetben egy szép akciót hajtott rajtam végre, amihez már kétség sem férhetett. Ellenfelem megérdemelte a győzelmet, de csalódott vagyok, úgy érzem, több volt bennem. Életem legnagyobb sikerének kapujában álltam, ez egy soha vissza nem térő alkalom volt. Nehéz megemészteni, de azért valamilyen szinten boldog is vagyok, hiszen nagyon nehéz és rögös volt az út, amin idáig eljutottam. Örülök az éremnek, de olyan közel volt az arany, hogy az ezüstnek nem tudok maradéktalanul – nyilatkozta Lőrincz Tamás, aki hozzátette, nagy álmom, hogy Rióba a testvérével együtt jusson ki.

Lakner Gábor, Vasfői Balázs

MTI Fotó: Kollányi Péter