Győr+
2012.08.08. 15:10

HELYSZÍNI: Győri aranyérem Londonban!

A Londonban szereplő két győri sportoló közül Fazekas Krisztina aranyérmes lett a női kajaknégyes tagjaként. A Graboplast Győri VSE versenyzője az éremátadás után nyilatkozott nekünk.

– Nagyon boldog vagyok, régóta erről a sikerről álmodoztam, én pedig mindig megyek az álmaim után – mondta fülig érő szájjal a kajakos, aki a befutó után elsőként férje nyakába ugrott. – Az utolsó száz méteren már éreztem, hogy jól állunk, de akkor is próbáltam rátenni még egy lapáttal. Verseny közben egyáltalán nem néztem ki oldalra, csak az előttem ülő Kati (Kovács Katalin – a szerk.) hátát figyeltem. Igazán a célba éréskor sem tudtam még, hogy sikerült-e nyernünk, forgolódtam, hátha valaki besurrant előttünk, de nem így történt. Arra törekedtünk, hogy minket üldözzenek az ellenfelek, és ne nekünk kelljen őket. Jól elkaptuk a rajtot is, amit korábban nagyon sokat gyakoroltunk. Fantasztikus verseny volt, mindent úgy csináltunk, ahogy begyakoroltuk, szinte tökéletesen sikerült a döntőnk.

Fazekas Krisztina olyan magabiztosságot sugárzott, ami egy olimpiai újonctól aligha lett volna elvárható.

– Annak ellenére, hogy először vettem részt olimpián, nem izgultam, végig nyugodt voltam. Magabiztosnak éreztem magam, és ebben segítettek a partnereim, akikben nagyon megbíztam. Tudtam, hogy ott ülnek előttem, és így nagy baj nem történhet.

A sportoló kitért a kajaknégyes összetételét kifogásoló kritikákra is, melyekre csattanós választ adtak.

– Mindig lesznek kritikus hangok, hiszen maradéktalanul senki nem lehet boldog egy ilyen döntés után. Szerintem mindenki látta, hogy ez egy jó négyes…

Lakner Gábor

MTI Fotó: Kovács Tamás