Győr+
2012.08.11. 13:22

HELYSZÍNI: Éremmel térnének haza

A kézilabda-válogatottnak ezúttal nem volt szerencséje a végjátékban, így a bronzéremért játszhat a londoni olimpián. Az egyetlen góllal elveszített eldöntő után a főszereplők nyilatkoztak honlapunknak.

– Rendkívül szomorú vagyok, csak magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertük meg a mérkőzést – értékelt Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – Az első félidőben frissebbek és kreatívabbak voltak a svédek, de a második félidőre rendeztük a sorokat. Feljavult a védőjátékunk, a kapusteljesítmény is megfelelő volt, és a svéd védekezés ellen is megtaláltuk az ellenszert. Sok mindennel próbálkoztunk, és sok sikeres akciót is vezettünk. A végjátékban befújtak egy támadófaultot, ami szerintem nem volt az, és kihagytunk két ziccert. Küzdőképességből kiválóra vizsgáztak a fiúk, stratégiailag meccsben voltunk a svédekkel. A svédek ugyanakkor könnyű gólokat szereztek, mi pedig emberelőnyből több gólt kaptunk emberelőnyből, ez pedig döntőnek bizonyult. Ilyen mérkőzést nem lehet ennyi kihagyott ziccerrel és ilyen kevés átlövésgóllal megnyerni. Óriási lehetőség maradt kihasználatlanul, elúszott egy olimpiai döntő. A bronzmérkőzés nehéz lesz, de egyelőre azzal még nem tudok most foglalkozni. Megpróbáljuk azt is megnyerni, de mindenképp frissebbnek kell lennünk, mint az elődöntőben voltunk.

– Nagyon nehéz bármit is mondani, úgy készültünk, hogy meg tudjuk verni a svédeket – tette hozzá Illyés Ferenc csapatkapitány. – Eléggé meglátszott a játékunkon, hogy Izland ellen nyolcvan percet küszködtünk, ma csak a második félidőben tudtuk elkapni a fonalat védekezésben. Feljöttünk, az utolsó percig élt a remény, de ez ma kevés volt. Emberelőnyben nem hogy gólokat lőttünk volna, hanem gólokat kaptunk, és ez az egész tornára jellemző volt. Még mindig van esélyünk az éremre, remélem, hogy gatyába tudjuk rázni magunkat. Nem szeretnénk érem nélkül hazamenni.

Lakner Gábor