Győr+
2012.08.15. 09:20

Rába ETO FC: A legsikeresebb futsal csapat akarunk lenni Magyarországon (VIDEÓVAL)

Négy új igazolással készül a következő szezonra a Rába ETO Futsal csapata, jelentette be évadnyitó sajtótájékoztatóján a klub vezetése.

Fabio Aguiar 27-szeres portugál, Isidoro Garrido Luque spanyol, valamint Juan Ramon Rodrígez Calvos spanyol játékos egy évre írt alá a győri klubhoz. A 29 éves Juant a spanyol liga 2005/2006-os idényében a legjobb szélső játékosnak választották. Szintén egy évre szerződött Horváth Gergő, aki korábban az ETO FC NB II-es keretének tagja volt.

A csapattól ketten távoztak. Dobre Gabriel Máltán játszik tovább, valamint Gyurcsányi Zsolt, aki ciprusi bajnokságban folytatja pályafutását.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2012. július 27-i ülésén kijelölte a 2012. évi Rába ETO- MVFC Berettyóújfalu Szuperkupa mérkőzés időpontját és helyszínét. Az összecsapás augusztus 17-én pénteken, Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban rendezik.

A futsal klub elnöke Drucskó Zoltán, úgy fogalmazott, nem titkolt céljuk, hogy negyedik bajnoki címüket megszerezzék, amellyel egyeduralkodóvá válhatnak a hazai futsal csapatok között. Drucskó Zoltán hozzátette, már javában készülnek az UEFA Futsal Cup mérkőzéseire. A szeptember 4-e és 9-e között zajló összecsapások helyszíne Csehország, Litvánia, Horvátország, Ciprus, valamint Szlovénia mellett Magyarország, vagyis Győr lesz.

A női bajnokság szeptember 22-én rajtol, a klub NBII-es csapatának edzője Molnár Attila lett. A hölgyek hazai mérkőzéseiket szintén a Magvassy Mihály Sportcsarnokban játsszák majd, ahová a belépés a felnőtt férfi csapat mérkőzéseihez hasonlóan ingyenes lesz.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Pelikán Andrea

Fotó: etofutsal.hu