A párbeszéd a legfontosabb, szemtől szemben

Győr+
2012.08.17. 21:33

A Győri ETO FC szurkolói Pintér Attila vezetőedzővel és Tarsoly Csaba tulajdonossal beszélgettek a klub jelenéről és jövőjéről az ETO székházában.

Három forduló, négy pont, kilencedik helyezés, formálódó csapatjáték és sok csalódott szurkoló. Nem úgy indult a bajnoki szezon a Győri ETO FC háza táján, ahogy a klubvezetés és a szimpatizánsok elvárták a tavalyi szezonban elért harmadik helyezés és a nyári erősítések után. Habár a legutóbbi fordulóban megszerezte első szezonbeli győzelmét a Győr a Kaposvár ellen, a lelátó népe még a hajrában fejelt győztes Dina-gól perceiben is elégedetlenségéről adott hangot és Pintér Attila vezetőedző távozását követelte. A szurkolók és a csapat közötti viszony ápolása és javítása érdekében Pintér Attila vezetőedző a csapat valamennyi szurkolóját meghívta a klub székházába, hogy együtt beszéljék át a felmerült problémákat és közösen fogalmazzák meg azokat a lépéseket, aminek következményeként a csapat és a szurkolók ismét egymásra találnak.

Pintér Attila vezetőedző nem egyedül érkezett a szurkolói ankétra, a klub tulajdonosával, Tarsoly Csabával együtt állt a szurkolók rendelkezésére a péntek fél hatra meghirdetett találkozón.

A szurkolók szép számmal, a legfiatalabbaktól az idősebbekig minden korosztályt képviseltek és egy rövid bevezető után meg is kezdték a kérdések sorát.

Az elégedetlenkedő hangok ellenére a beszélgetés a kezdettől fogva baráti hangulatban zajlott, ebben a klub képviselői és a szurkolók is partnerek voltak.

A leggyakoribb téma a csapat rosszul sikerült bajnoki rajtja, az új igazolások és távozó játékosok személye köré csoportosultak. Pintér Attila ahogy már többször, most is hangsúlyozta, erősebbnek tartja a csapat keretét az előző szezonban látott kerethez képest, de nem tagadja, időre van szüksége a csapatnak, hogy összeérjen a csapatjáték és rátaláljon a legjobb formájára. Ekkor példaként azt a Videotont hozta fel, amely tavaly egy gyengén sikerült ősz után végül az ETO-t megelőzve lett ezüstérmes a bajnokságban. „Be akarom fejezni, amit elkezdtem.” – hangsúlyozta a vezetőedző.

„A sérülések hozták nehéz helyzetbe a csapatot” – az első három fordulóban szerzett négy pontot és a csalódást keltő játékot Pintér a csapatot sújtó sérüléshullámmal magyarázta. Mint ismeretes, a nyáron távozott a védelemből Fehér Zoltán (aki a kevés játéklehetőség miatt volt elégedetlen) és Valentin Babic, lesérült Djordjevic, Stanisic valamint Takács is, így egy teljesen új összetételű háttvédsorral kellett felállnia az ETO-nak első három bajnoki mérkőzésén. Djordjevic és Stanisic a klub tájékoztatása szerint hétfőn már megkezdhetik az edzéseket. A fórumon azt is megtudtuk, hogy a brazil Ji-Paraná játékára azért nem tart igényt a továbbiakban a vezetőség, mert a nyáron az előírtnál 10 nappal később jelentkezett edzésre, a fegyelmezetlenség következményeképp a klub a jövőben nem számol a játékossal.

A továbbiakban az új igazolások is terítékre kerültek, a hat érkező (Andric, Kronaveter, Svec, Dina, Lang, Lipták) számára bizalmat és időt kért a klubvezetés. A „Miért ilyen sok a külföldi játékos az ETO-ban?” kérdést Tarsoly Csaba tulajdonos az átalakult játékos piaci helyzettel és a magyar játékosokért kért irreálisan magas összegekkel indokolta.

Összességében egy jó hangulatú, baráti és eredményes párbeszéden van túl a klub és a szurkolók, könnyen előfordulhat, hogy a kapcsolat további ápolása érdekében a közeljövőben is megismétlődik a két fél közötti találkozó. Az ETO és Pintér Attila péntek esti meghívásának a csapat már Siófokra utazott szurkolói csoportjai nem tudtak eleget tenni, ezért arra kérték a csapat mesterét, a következő hetekben is üljenek le beszélni, a vezetőedző pedig nyitott a találkozóra és a további párbeszédre. “Ez a klub és a szurkolók közös érdeke” – hangzott el több alklommal is az este folyamán.

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában a Győri ETO FC szombaton a Siófok otthonában lép pályára, a Győr Plusz Online 20.30-tól élőben tudósít a mérkőzésről.

Kerényi Ervin