Győr+
2012.08.23. 18:47

Megnyílt a Borfesztivál! – VIDEÓVAL, FOTÓKKAL

A borlovagrendek felvonulásával csütörtökön délután elkezdődött a Győri Bornapok programsorozata. Jó borok és kitűnő rendezvények négy napon keresztül.

Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg a Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál programjait. A nagyszabású, tömegeket vonzó rendezvényt augusztus 23-án a borlovagrendek felvonulása nyitotta meg. A látványos menet a Városháza elől vonult a Széchenyi térre, ahol Simon Róbert Balázs mondott megnyitó beszédet.

Az alpolgármester kiemelte, az önkormányzat öt évvel ezelőtt azzal a szándékkal indította el azt a sorozatot, hogy az ország legjobb borászai mutatkozzanak be városunkban. Hozzátette, a fesztivál sikerét mutatja, hogy ma már a borászok jó előre beírják naptárjukba a győri bornapok időpontját. Simon Róbert Balázs minden résztvevőnek jó szórakozást, és élvezetes, de mértéktartó borkóstolást kívánt.

A borfesztivál tehát elkezdődött, amelyen csütörtöktől vasárnapig több mint hatvan borász kínálja legfinomabb italait a nagyközönség számára a Széchenyi téri faházakban. A kísérő programok között olyan fellépők szerepelnek, mint a Colombre Band, Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa, Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band, Malek Andrea, vagy éppen a Balkan Fanatik. Az idén is megválasztják Győr város és a fesztivál borát, és megrendezik a Borászok Éjszakáját is. A programot tovább színesíti a Terményáldás, amelyet a Baross úton és a Kazinczy utcában tartanak augusztus 25-26-án.

Már hagyomány, hogy a bornapok keretein belül rendezik meg az ingyenes, szabadtéri nyárzáró nagykoncertet. Az idei fellépő a világhírű Kool amp; the Gang zenekar lesz augusztus 25-én, szombaton este kilenc órakor a Szent István út Városháza előtti szakaszán felállított szabadtéri színpadon (esőnap augusztus 26. 20:00). A többszörös Grammy- és American Music Award díjas együttes jóvoltából olyan világslágerek csendülnek fel Győrben, mint a Get down on it, a Celebration, a Let’s go dancing, vagy a Ladies night.

Fontos tudni, hogy a bornapokon csak Fesztiválkártyával lehet vásárolni (ennek használatáról részletesebben itt olvashatnak). További információ, hogy aki tavaly már megvásárolta a kártyát, az idén is felhasználhatja, feltöltheti azt. A megmaradt összeget vasárnap éjfélig lehet visszaváltani.

A Nyárzáró koncert miatt útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. A kilátogatók hazajutását éjszakai buszjáratok segítik. Erről részletesebben itt olvashat!

A Borfesztivál részletes programját és további hasznos információkat itt talál

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor