Győr+
2012.09.04. 19:02

Ronaldo elhagyja Madridot Manchester kedvéért?

Brit sajtóértesülések szerint Cristiano Ronaldo a Manchester Cityhez szerződik. Vagy a Unitedhez. Vagy a PSG-hez.

Csak két nappal ezelőtt beszélt Ronaldo sejtelmesen arról, hogy nem érzi jól magát a Realnál, máris terjednek a hírek a várható eligazolásáról.

Azt szinte biztosra lehet venni, hogy valami nincs rendben közte és a madridi klub vezetői között, és a Daily Star című bulvárlap már arról ír, hogy a Manchester City 95 millió fontot kínál a 27 éves csatárért (egy font mintegy 370 forint), és négy évre szóló szerződést készül kötni vele. Persze a jövő nyári átigazolási szezonban, és addig az angol klubnak meg kell szabadulnia néhány játékosától, hogy elegendő tőkét szabadítson fel a nem mindennapi vásárláshoz.

A manchesteriek állítólag a mostaninál nagyobb fizetést adnának Ronaldónak, pedig a mostani sem hétköznapi, heti 250 ezer font.

A City tagadja, hogy érdeklődne a portugál focista iránt, a lap viszont meg nem nevezett forrásaira hivatkozva fenntartja az állítását.

Más hírek, például a Guardian értesülései szerint az ugyancsak nem olyan rég brutálisan feltőkésített Paris St-Germain tulajdonosa, a Qatar Investments készül „fáraókhoz méltó” összeget ajánlani Ronaldóért.

A The Sun pedig úgy tudja, Ronaldo egykori csapata, a Manchester United is beszáll a licitálásba, miután híre ment, hogy a játékos „szomorú a Real Madridnál”.

Mindeközben a goal.com megszólaltatja a Real egykori legendás védőjét, Enrique Perez Diazt, aki úgy gondolja, Ronaldónak valójában nincs semmi baja, csak fel akarja hívni magára a figyelmet. „Miért ne lenne boldog Madridban? – kérdezte. – Hiszen az egész csapat köré van építve.”

A legjobban fizetett játékosok listája (a Marca honlapja szerint):

1. Samuel Eto’o (kameruni, Anzsi Mahacskala) 20 millió euro/év

2. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-German) 14,5 millió

3. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 13,8 millió

4. Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City) 13 millió

5. Serigo Agüero (argentin, Manchester City) 12,5

6. Didier Drogba (elefántcsontpart, Shanghai Shenhua) 12 millió

7. Fernando Torres (spanyol, Chelsea) 10,8 millió

8. Darío Conca (argentin, Guangzhou) 10,6 millió

9. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 10,5 millió

10. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 10 millió

hirado.hu