Győr+
2012.09.13. 16:00

Jövő héten indulnak a kamarai választások

Győrben tartottak csütörtökön (szept.13.) sajtótájékoztatót a jövő héten induló kamarai küldöttgyűlés választásról a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Dinnyés Előd a kamara titkára elmondta, hogy minden megyei, regisztrált vállalkozás vezetőjét várják a tagozatának megfelelő választó ülésre, ahol szóban is lehet jelölni kamarai tagot küldöttnek. A választásokat írásbeli jelölés előzi meg, amelynek határideje szeptember 10-én lejárt. A négy évvel ezelőttinél jóval nagyobb aktivitás tapasztalható, 3311 jelölés érkezett a 71 tagú küldöttgyűlésre. Szeptember 17-től a hónap végéig Győrben, Mosonmagyaróváron és Csornán megválasztják a 71 tagú küldöttgyűlést, majd októberben az alakuló ülésen választják meg a kamara tisztségviselőit a következő négy évre.

 

Érdemes tehát elmenni szavazni, beleszólni a kamara döntéshozó testületének összetételébe. Kiss Imre a kamara Választási Bizottságának elnöke elmondta, hogy a bizottság vigyázza, hogy az egész választási folyamat a szabályok szerint történjen. Nagyon fontos a határidők betartása is és a pontosság. A határidőn túl beérkezett jelölő lapokat már nem lehetett figyelembe venni. Ugyanígy fontos az is, hogy a választók pontosan érkezzenek meg a választási ülésre. A adott időpontra meghírdetett ülés pontosan elkezdődik, a későn érkezők már nem tudnak bekapcsolódni.

 

Oxygen Hírügynökség