Győr+
2012.09.20. 18:22

Átadták a győri Szeretet Napok adományait az erdélyi gyermekek megsegítésére

A szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére rendezett győri Szeretet Napok adományait Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vette át jelképesen Pápai Lajos győri megyés püspöktől csütörtökön Győrött.

Az Adj örömmel mottóval megrendezett áprilisi eseményen az adakozóknak köszönhetően 2 millió 180 ezer forint gyűlt össze – mondta el a megyés püspök az adományátadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

Böjte Csaba, a gyermekmentő misszió főszervezője köszönetet mondott az adományért, amelyet – mint rámutatott – a Nagyváradon a közelmúltban megnyílt Szent Angéla gyermekvédelmi központ épületének átalakítására fordítanak.

Felidézte, hogy az orsolyita nővérek adták át a Szent Ferenc Alapítványnak a megüresedett épületet, amely máris hat gyermek otthona, de létszámuk tovább bővül majd.

A Győri Egyházmegye ez év áprilisában tizedik alkalommal rendezte meg a Szeretet Napokat. A jótékonysági akciósorozattal az erdélyi gyermekmentő ferences missziót támogatják a győriek. Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a Szeretet Napok résztvevői.

A missziót Böjte Csaba indította el Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 66 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Torockón, Szovátán, Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván több mint 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek. Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, adakozással és a Szeretet Napok programjain való részvétellel a győriek.

 

 

(MTI)