Győr+
2012.10.09. 09:35

Tbilisiben mérkőzik meg a Rába ETO csapata

Október 9-14. között Grúzia fővárosában, Tbilisiben mérkőzik meg a Rába ETO csapata minden számítás szerint a legerősebb, ezzel a legnehezebb csoportban Európa legjobbjaival a Futsal Cup elitkörében, a legjobb 16 között.

Ellenfélül a portugál, az olasz és a grúz bajnokot kapta a győri alakulat, mely számára a továbbjutást jelentő első hely kiharcolása nagyon nehéz feladatot jelent, de a győri selejtezőn mutatott játék alapján bizakodóak lehetünk. A játékosok a legjobb formájukban várják a mérkőzéseket, mindenki Marcos Angulo vezetőedző rendelkezésére áll, a sérüléssel bajlódó Juanra is bevetésre kész.

 

A mérkőzések sorrendje:

 

1. játéknap

SL Benfica – ETO FC Győr

Iberia Star Tbilisi – Luparense C/5

2. játéknap

Luparense C/5 – SL Benfica

Iberia Star Tbilisi – ETO FC Győr

3. játéknap

ETO FC Győr – Luparense C/5

SL Benfica – Iberia Star Tbilisi

 

A csoportokból az első helyezett csapatok jutnak tovább a jövő tavasszal megrendezendő Final Fourba.

 

Dr. Drucskó Zoltán elnök:

– Már a legjobb 16 közé jutás is hatalmas siker, hiszen megmutathatjuk magunkat Európa legjobbjai között. Ellenfeleink nagy játékerőt képviselnek, bízom benne, hogy mind taktikailag, mind technikailag felvesszük majd velük a versenyt.

 

Marcos Angulo vezetőedző:

– Két hete készülünk az Elit Körre, azzal a céllal utaztunk ki Grúziába, hogy meccsről meccsre megmérkőzzünk Európa legjobbjaival. Tisztában vagyunk vele, hogy az egyik legnehezebb csoportba kerültünk, ahol olyan csapatok lesznek az ellenfeleink, mint a portugál Benfica, ami Európa első számú csapata, a 6-7 brazil játékossal a soraiban felálló házigazda Iberia Star, ami szintén előrébb található az európai ranglistán, valamint az olasz Luparense. Előzetesen úgy gondolom, az olasz és a portugál csapat küzd majd a továbbjutásért, ám ahogy korábban is mondtam, mi mérkőzésről mérkőzésre haladunk, most elsődlegesen a Benficára koncentrálunk, hiszen velük játsszuk az első összecsapást. Ezt követően megnézzük majd az eredményeket, és készülünk tovább a következő ellenfelünk, az Iberia Star ellen. Ezután lesz egy nap pihenőnk, majd az utolsó mérkőzésen a Luparensével játsszunk vasárnap, október 14-én. Abban a hitben utazunk el, hogy jól fogjuk végezni a dolgunkat. Ugyan az a csapat leszünk, mint mindig, minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, megpróbáljuk majd megtartani és birtokolni a labdát, és letámadni az ellenfelünket. Ez a játékfilozófiánk, és ezen nem változtatunk semmi és senki kedvéért. Tisztában vagyunk vele, hogy a csoportban mi vagyunk a legalacsonyabban rangsorolt csapat, viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 12 nagyon profi játékossal dolgozhatok együtt, akik életüket adnák ezért a csapatért. Annak csapatnak, aki nyerni szeretne ellenünk, nem lesz egyszerű dolga. Küzdenie kell, hogy legyőzzön minket. Mi pedig azért küzdünk majd, hogy minden meccsen versenyben legyünk a győzelemért.

 

Szurkolóink a www.etofutsal.hu honlapon folyamatos híreket olvashatnak a csapat szerepléséről.