Döntetlen az FTC-Győr rangadón

Győr+
2012.10.28. 12:38

Az ETO bár vezetett a Ferencváros otthonában, nem tudta kihasználni a Debrecen botlását, Pintér ellenfélként továbbra is nyeretlen az Üllői úton.

A Ferencváros hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Győri ETO FC együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

 

Az első félidőt gyakorlatilag végigtámadta a Ferencváros, ennek ellenére az olykor tíz emberrel védekező vendégek vezetésével térhettek pihenőre a csapatok, ugyanis Jovanovic nagy hibájából Varga már a hetedik percben gólt szerzett.

A játék képe a fordulást követően sem változott, ám ezúttal már összejött az egyenlítés a budapesti zöld-fehéreknek, Alempijevic volt eredményes a 63. percben. A folytatásban is inkább a ferencvárosiak akarata érvényesült, de újabb gól már nem esett, így maradt a döntetlen.

 

A fővárosiak ezzel hét találkozó óta veretlenek, míg a győriek a második forduló óta nem találtak legyőzőre.

 

OTP Bank Liga, 12. forduló:


Ferencváros-Győri ETO FC 1-1 (0-1)

Albert Stadion, 4500 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Alempijevic (63.), illetve Varga R. (7.)
sárga lap: Alempijevic (69.), illetve Dinjar (56.), Djordjevic (69.)

Ferencváros:

Jova – Alempijevic, Besic, Otten, Jovanovic – Jenner (Cukic, 78.), Gyömbér, Józsi (Máté, 92.), Ionescu – Somália, Peric (Böde, a félidőben)

 

Győri ETO FC:

Stevanovic – Svec, Djordjevic, Takács Á., Dinjar – Trajkovic (Dina, a félidőben), Kamber, Pátkai – Koltai (Andric, 55.), Strestík (Dudás, 73.), Varga R.

 

MTI

 

Beharangozó írásunkat itt elolvashatja

 

Szupervasárnap az NB I-ben: Videoton–Debrecen és Ferencváros–Győri ETO FC mérkőzéseket rendeznek a magyar bajnokság 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. A listavezető ETO a Debrecen Székesfehérváron szerzett pontjainak tudatában léphet pályára a Fradi ellen, ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy az ETO fővárosi vendégjátéka a forduló zárómérkőzése lesz.

 

Apropó főváros! Az ETO múlt heti, Újpest elleni győzelmével belekezdett négyfelvonásos budapesti hadjáratába: sorozatban négy budapesti csapat a győriek ellenfele. Az Újpest után a Fradi következik, majd otthon a Bp. Honvéd, s végül ismét idegenben az MTK lesz az ellenfél. Eddig egy mérkőzés után maximálisan teljesít a csapat, a lila-fehérek ellen drámai csatában, 0–2-ről fordítva húzta be a három pontot a Pintér-alakulat.

 

Az ETO hét évvel ezelőtt, 2005 tavaszán tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros otthonában, de azóta a csapat most először utazhat a tabella éléről az Üllői útra.

 

A bajnokságban mindkét zöld-fehér együttes kiváló formában van, az ETO tíz forduló óta veretlen és vezeti a bajnokságot, a Ricardo Moniz vezette Ferencváros hat bajnoki óta nem talált legyőzőre, ebből öt találkozón legalább két gólt szerezett.

 

Pintér Attila még soha nem nyert ellenfélként a Fradi szentélyében, ha rossz sorozata vasárnap este megszakadna, az ETO a Videoton-Debrecen találkozó eredményétől függetlenül megőrizné vezető helyét a tabellán. Ha tíz forduló után ismét kikapna a Győr, a Debrecen egy székesfehérvári győzelemmel a táblázat élére ugorhatna (és kétpontos előnyre tehetne szert), Fradi pedig két pontra megközelítheti a dobogót.

 

Az ETO-ból eltiltás miatt biztosan hiányozni fog Lipták Zoltán a védelemből, Nikola Trajkovic és Rok Kronaveter pedig sérülés miatt. A védelemben várhatóan Djordja Kamber húzódik majd vissza, a középpályán Nicorec veszi át a helyét Pátkai Máté mellett.  Támadásban a Fradi ellen is elsősorban Varga Rolandtól számít gólokra Pintér Attila, aki mint minden mérkőzésen most is győzelmet vár a csapattól.

 

„A Ferencváros otthon mindig veszélyes, a közönség nagy segítséget nyújt számára. Most is jó hangulatú mérkőzésre számítok, remélem bennünket is sokan elkísérnek és buzdítják csapatunkat, hiszen az Újpest ellen is rengeteget segített a szurkolói biztatás, amire nagy szükségünk lesz az Üllői úton is. Mint mindenhol, természetesen most is győzni szeretnénk.“

 

 

Kerényi Ervin


fotó: MTI