Győr+
2012.11.27. 14:08

Elismerés Csepi Lászlónak

25 éve tartó áldozatos munkáját köszönte meg a győri önkormányzat Csepi László tű. őrnagynak, a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének

Borkai Zsolt polgármester és dr. Lipovits Szilárd jegyző november 27-én a Győri Városháza Ezüst Emlékérmet nyújtotta át Csepi Lászlónak az elmúlt 25 év áldozatos munkájáért, a megye területét érintő katasztrófa helyzetek megelőzésében, a bekövetkezett káresetek felszámolásában, az ifjúság lakosságvédelmi felkészítésében és a polgári védelmi munka népszerűsítésében végzett elévülhetetlen érdemeiért.

 

A kitüntetett úgy fogalmazott, visszatekintve szinte elrepült ez a 25 év, amely éppen eddigi életének a fele. „Az elismerések közül mindig az esik a legjobban, amit valamely közösségtől kap az ember, ezért is örülök annak, hogy a város értékeli a két és fél évtizedes munkámat. Ennek a hosszú időnek a legfontosabb hozadéka számomra, hogy az a mintegy ezer fiatal, akiket ez idő alatt a polgári védelmi ismeretekre tanítottam, más szemlélettel él, és sokakkal találkozom, akik felnőtt fejjel nem felejtették el a hallottakat, és segítenek egy-egy eseménynél.”

 

Csepi László 1987. október 15-én került az akkori Polgári Védelmi Parancsnokság állományába, 2003. január 1-től a győri kirendeltség vezetőjévé nevezték ki, jelenleg is a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjeként tevékenykedik. Az elmúlt 25 évben számos katasztrófahelyzet során személyesen állt helyt, részt vett például a 2001-es tiszai árvízi védekezésben, a 2002. évi, majd később a 2006. és a 2010. évi dunai árvíz védekezési munkálataiban is.

 

Lelkiismeretesen és elhivatottan dolgozik a megye területét érintő katasztrófák utáni kárfelszámolásban, illetve a megelőző tevékenységekben, és hasonló intenzitással szervezi a polgári védelmi szervezetek felkészítését, valamint szakmai tudásával rendszeres segítséget nyújt a polgári védelmi tervek kidolgozásában, azok naprakészen tartásában. Folyamatos kapcsolatot tart fent a települések polgármestereivel, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel – melynek alapító tagja – közösen pályázatokon igyekszik forrásokat találni polgári védelmi feladatok ellátására.

 

Az ifjúság érdekében végzett nevelő célzatú tevékenysége is példaértékű. Az általa szervezett polgári védelmi – rendvédelmi tábor nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, akárcsak az állandó kiállítás, amelyet 2010-ben egy felújított óvóhelyen hoztak létre a kezdeményezésére.

 

Papp Zsolt