Dr. Dézsi Csaba András

“A Gyirmót visszaadta a futballba vetett hitem”

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.06.03. 12:10

A Győri Városházán fogadta az NBI-be jutott Gyirmót FC Győr labdarúgó csapatát a város polgármestere és a sportért is felelős alpolgármester.

Az ETO-s hölgyek után, a gyirmóti férfi labdarúgókat fogadta a díszteremben Dr. Dézsi Csaba András és Radnóti Ákos. A sárga-kék gárda elsősorban a tavaszi nagy menetelésének köszönhetően végzett a bajnok DVSC mögött a Merkantil Bank liga második helyén, mellyel jogot szerzett a 2021/2022-es első osztályú bajnokságban való indulásra.

Csertői Aurél csapata végül a feljutásra esélyesebbnek kikiáltott Vasas gárdáját előzte meg nagy csatában. Dr. Dézsi Csaba András beszédében kiemelte azt a küzdőszellemet, melyet a Gyirmót tanúsított a bajnokságban. „Gyirmót visszaadta a futballba vetett hitemet! Néhány nyilatkozatomban adtam már hideget-meleget a futballistáknak, és elmondtam a véleményem is a labdarúgással kapcsolatban, de nem azért, mert nem szeretem ezt a sportot, hanem azért, mert nem szeretem a lelketlen játékot” –mondta a polgármester, aki hozzátette a Gyirmót sikere rendkívüli boldogság számára városvezetőként, a Horváth-testvérek barátjaként és győri emberként is.

A beszédet követően a polgármester és a sportért is felelős alpolgármester elismerő oklevelet adott át a csapat játékosainak, a szakmai stábnak, valamint a vezetőknek. A klub ügyvezető-tulajdonosa megköszönte az elismerést, tette ezt az összesen 400 fiatal igazolt gyirmóti labdarúgó nevében: „Gyirmót ugyan csak 1972 óta Győr városrésze, mi azonban győrinek valljuk magunkat és mindig is azt mondjuk, hogy amit teszünk, azt Győrért tesszük!” – hangsúlyozta Horváth Ernő. A 38 mérkőzésből álló nehéz sorozat utáni pihenő hamarosan véget ér a labdarúgók számára, Nagy Patrik csapatkapitányt az előttük álló feladatokról azt mondta: „Kiünnepeltük magunka a feljutást követően, a mai ünnepséggel pedig végleg lezártuk a mögöttünk hagyott szezont. Június 21-én kezdjük a felkészülést, de addig már egyéni edzéstervekkel készülünk otthon. Célunk természetesen a bennmaradás kiharcolása, melynek kulcsa – ugyanúgy, mint a feljutásnak – a csapategység lesz. Ha ez nem bomlik meg, úgy érzem, megvalósíthatjuk a terveinket.”

A nehéznek ígérkező első osztályú szezonra való felkészülés tehát hamarosan kezdetét veszi. Öt év után nagy reményekkel vág bele az újabb NBI-es kalandba a győri gárda, remélik, a szezon végén újabb kimagasló eredménynek örülhetnek, ami a bennmaradást jelentené számukra a legjobbak között.

Az átadón készült képgaléria:

Galária: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Győr+ TV | #labdarúgás | #önkormányzat |