Remek mérkőzés és egy pont Szombathelyen

Győr+
2012.12.01. 16:23

A Győri ETO FC idei harmadik Haladás elleni bajnokiján is 1–1-es végeredmény született.

Az őszi bajnok Győri ETO FC a Haladás vendégeként lépett pályára az NB I 17. fordulójának szombati játéknapján, s a remekül játszó hazaiak otthonából sikerült egy pontot elhozni az év utolsó bajnoki mérkőzésén. Bár a tél még csak most kezdődik, papíron már a második tavaszi forduló mérkőzései zárják a 2012-es évet.

 

Abban a tudatban léphetett pályára a Pintér-alakulat a zöld-fehér nyugati rangadón, hogy történjen bármi, biztosan a bajnoki táblázat éléről várhatják a jövő évi folytatást, a Haladás a 11. helyről vágott neki az összecsapásnak, nyolcpontos távolságban a dobogótól és kilenc egységgel megelőzve a már kieső helyen (15.) tartózkodó Eger együttesét.

 

A Győri ETO FC legerősebb felállásában léphetett pályára, csak a hosszabb ideje sérült Stanisic játékára nem számíthatott Pintér Attila vezetőedző, Artner Tamás azonban több játékosát (Simon Ádám, Kulcsár Krisztián, Tóth Péter, Rajos Gábor) is kénytelen volt nélkülözni sérülés miatt, az egykor a Győr mezében futballozó Kenesei Krisztián pedig szakmai döntés után nem kapott helyet a keretben.

 

Rossz minőségű, sáros és mély talaj fogadta a csapatokat, az első percektől érezhető volt, hogy a pálya állapota nem fogja megkönnyíteni a játékosok dolgát, ennek ellenére a meccs nagy részében a támadójáték és jó tempó dominált, bár a helyzetek kialakulásánál gyakran közrejátszott a csúszós talaj is.

 

Hullámzó erőviszonyok jellemezték az első félidő képét, volt, hogy az ETO, volt, hogy a hazai pályán futballozó Haladás kezdeményezett többet az ellenfél térfelén.

 

Az első helyzet a jobboldalon – szokásához híven – igen aktív Varga Roland beadása után adódott a vendégek előtt, de az első hazai lehetőségre se kellett hét percnél tovább várni. A 10. percet követően a Haladás vette át a kezdeményezést, több helyzet is kialakult Stevanovic kapuja előtt, de nem hordoztak magukban igazi gólveszélyt.

 

A 19. percben Takács egy nagyszerű fejessel, Rózsa pedig egy nagyszerű védéssel vetette észre magát, fél perccel később azonban már a Hali-kapus sem segíthetett a hazaiakon: Varga középre ívelésére két győri játékos is érkezett, végül Trajkovic szerezte meg egy finom mozdulattal a győriek vezető gólját. 0–1.

 

A bekapott gól után a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, erőfeszítéseik a 30. percre meg is hozták az eredményt: Ugrai szépen fordult le Takácsról a jobbszélen, beadása Kalász Milánt találta meg, aki a mély talajon elcsúszott győri védők között higgadtan, 14 méterről a rövid alsóba helyezte a labdát. 1–1.


A győrieket kissé megfogta a gól, a 35. percben jutottak el ismét  Rózsa kapujáig, a Haladás védőinek pedig ismét Varga Roland beadása után kellett menteniük. Az első félidő utolsó perceire az ETO kapujához szegezte a szombathelyi csapatot, de újabb gólt már nem sikerült szerezni a szünetig.

 

A második félidőre Pintér Attila egy helyen változtatott, Völgyi Dánielt Marko Dinjar váltotta a védelem baloldalán.

 

A második játékrész már nem hozott olyan izgalmas és színvonalas játékot, mint az első 45 perc. Jobbára a mezőnyben folyt a harc, a csapatok csak ritkán jutottak el helyzetekig. A Győr főként Varga és Pátkai vezetésével alakított ki helyzeteket, a Haladás pedig az utolsó tíz perce túlzottan visszahúzódó Győr ellen és Radó révén akár meg is nyerhette volna a mérkőzést, de a fiatal játékos tíz méterről, tiszta helyzetben nem találta el a kaput.

 

Az utolsó percekre az egyébként végig sportszerű mérkőzés kissé eldurvult, több felesleges szabálytalanság szakította meg a játékot. Egy ilyen mozdulatért az 50. percben csereként beállt Rok Kronaveter a kiállítás sorsára jutott, így az ETO emberhátrányban volt kénytelen lejátszani az utolsó perceket, de ez a mérkőzés kimenetelét nem befolyásolta, maradt az igazságos döntetlen (1–1).

 

Edzői értékelések:


Artner Tamás (Haladás): Gratulálok a csapatomnak, a nehéz talaj ellenére végig nagyszerűen játszottunk, sokat küzdöttünk és számos lehetőséget alakítottunk ki. A helyzetek alapján úgy érzem, legyőzhettük volna a nagyszerű erőkből álló győri csapatot.

 

Pintér Attila (Győri ETO FC): Remek színvonalú mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat végig győzelemre játszott. Nagyon mély talajon kellett felvennünk a harcot a végig motiváltan játszó hazaiakkal, az első félidőben egy elkerülhető gólt kaptunk, de a pontosztozkodást igazságos eredménynek érzem.

 

Szombathelyen szerzett egy pontjának köszönhetően az ETO tovább (immáron 16 forduló óta) folytatja veretlenségi sorozatát, 38 ponttal az NB I tabellájának első helyén zárja a 2012-es esztendőt. Utolsó idei mérkőzését a Budapest Honvéd ellen (Ligakupa) játssza majd a Rába-parti együttes.

 

Fotó: eto.hu

 

Kerényi Ervin