Győr+
2012.12.30. 15:01

Fergeteges buliba várják a győrieket szilveszterkor

Győr legnagyobb bulijában búcsúztathatja az óévet, aki kilátogat szilveszter éjjel a Városháza térre. A Szilveszteri Városi Vigasságokon idén két győri csapat, a Wenk együttes és az Esti Egyenleg zenekar, illetve DJ Golyó forrósítják fel a hangulatot.

A Wenk együttes 21 órától 22.45-ig foglalja el a színpadot. A 2008 év elején alakult csapatban mindenki képzett zenész, gyerekkoruk óta a zene bűvöletében élnek. Erdélyi Viktor, az együttes énekese elmondta, főként improvizatív jazz-funk stílusban zenélnek, illetve bulizenét játszanak a lehető legigényesebb formában. Az együttes tagjai egyébként 1998 óta rendszeresen dolgoznak együtt más-más zenei produkciókban. Repertoárjukban az 1920-as, 1930-as évek swingzenéjétől a blueson és funkon át a mai modern fúziós és popzenéig minden stílus megtalálható, mely sajátos átdolgozáson átesve különleges és egyedi hangzást hoz létre.

 

A szilveszteri bulin a jazz hátérbe szorul, játszanak viszont olyan feldolgozásokat, amik megtáncoltatják a közönséget. A külföldi slágerek mellett magyar előadók dalai is előkerülnek majd, például az LGT több száma. Az együttessel többek között a sörfesztiválon találkozhattak a győriek. Az éjfél az Esti Egyenleg zenekarral éri a bulizókat, ők 23 órától gondoskodnak az emelkedett hangulatról. Az együttes 2004-ben alakult újjá – sokéves hallgatást követően –, és az azóta eltelt évek alatt több tagváltozást követően alakult ki a jelenlegi felállás.

Dr. Darnói Norbert, az együttes egyik alapító tagja elmondta, eredeti céljukként tűzték ki, hogy új színként tűnjenek fel a győri zenei palettán.

– Sokszor ugyanazokat a dalokat szólaltatják meg a különböző zenekarok, mi mindig próbálunk olyan bulikat összehozni, ami más, mint a többi. Ennek sikerét két kiváló énekesnőnk is garantálja – tette hozzá.

A zenekar repertoárján csak külföldi dalok sorakoznak, jellemzően a ’80-as, ’90-es évek slágereiből szemezgetnek a koncerteken, de néhány klasszikust hallhatunk a ’70-es évekből, illetve napjainkból is. Mozgalmas, táncolható slágereket ígérnek az ünneplőknek.

Dr. Darnói Norbert hozzátette, a győri közönség számos alkalommal találkozhatott már velük: a szokásos fellépéseken túl a zene, és az alábbiakban felsorolt szerzők, előadók iránti tisztelet és szeretet jeleként több „egyedi koncertet” is szerveztek már. Ezeken az előadásokon kizárólag egy-egy előadó dalait játszották. Így adták elő Sting, Eric Clapton, a U2, Chris Rea és Bryan Adams számait is. „One Hit Wonders” címmel pedig egy különleges műsorral is előálltak, melyen kizárólag olyan zenészek dalait játszották, akik „egyslágeres” előadóként hódították meg a világot. A tűzijátékot követően DJ Golyó szolgáltatja a zenét 2.30-ig.

 

Z. A.

Fotó: illusztráció