Győr+
2013.01.03. 13:30

Kosárlabdaünnep az egyetemi csarnokban

Az újév győri kosárlabdaünneppel kezdődik, január 4-én és 5-én az egyetemi csarnokban rendezik meg az Agrofeed dr. Hepp Ferenc Férfi Emlékkupa négyes döntőjét.

A rendezvény a győri férfi kosárlabdázás eddigi legnagyobb sikere mind az eredmény, mind a rendezés elnyerése szempontjából. Az elődöntőket pénteken 18 és 20 órakor, a helyosztókat szombaton 15 és 17órakor rendezik. A négy mérkőzésre szóló belépődíj 1500 forintba kerül.
A házigazda GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem csapatának a minél jobb eredmény elérése mellett, hogy január második, vagy harmadik hetében egy első osztályú csapatot láthassunk vendégül az Egyetemi Csarnokban. A torna csapatai közül hárman a nyugati és egy a keleti csoport küzdelmeiben vesznek részt a bajnokságban.

A Stojan Ivkovic által irányított, több rutinos, válogatott játékost is foglalkoztató, fiatal tehetségeket is felvonultató KTE a bajnokság megnyerésére és az A csoportba kerülésre pályázik az idei pontvadászatban. Egyelőre hibátlan mérleggel vezetik a keleti csoportot. Soraik között tudhatják azt a Bencze Zoltánt, aki a Győri KC-ban kezdte kosárlabda karrierjét, majd innen több “A” csoportos alakulatot is megjárva immár több éve Kecskeméten játszik. Rajta kívül mindenképpen meg kell említeni Wittmann Krisztiánt, aki idén nyáron a magyar málogatott tagjaként részt vett az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A MAFC jelentősen megerősödött, fiatal tehetséges játékosokkal teletűzdelt társaság, akiket az a Sabáli Balázs irányít, aki a magyar válogatott nyári munkájában Rátgéber László segítőjeként dolgozott.A győriek az idei bajnokságban a fővárosban már találkoztak a MAFC-al, akkor 88-77-es vereséget szenvedtek. A csapat jelenleg a Nyugati csoport 4. helyén foglal helyet.

A Nyugati-csoport második helyén tanyázó MTK Törökbálint összeszedett kosárlabdát játszik. Molnár István csapata tehetséges fiatalok és rutinos játékosok egyvelege, akik bárhol, bármikor képesek meglepetést okozni. A bajnokságban ősszel egy nagyon szoros mérkőzésen, 85-81-re győzni tudtak az egyetemi csarnokban.

A GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem meglepetést okozva, a címvédőn túllépve jutott a négyes döntőbe. Amennyiben jó napot fog ki, Kozma Tamás együttese mindenkire veszélyes lehet, ám ehhez a higgadtság, az elhivatottság és a fegyelem elengedhetetlen. A cél mindenképpen a döntőbe jutás, hogy bizonyítsák, nagy dolgokra hivatott társaság alakul az egyetemi csarnokban. A négyes döntőbe jutással és a finálé megrendezésével a győri férfi kosárlabda végérvényesen feliratkozott a magyar kosárlabdázás térképére.

A program:

Január 4., péntek, 18 óra: MTK-Törökbálint-KTE
Január 4., péntek, 20 óra: GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem-MAFC
Január 5., szombat, 15 óra: bronzmérkőzés
Január 5., szombat, 17 óra: döntő