Győr+
2013.01.07. 15:49

Negyedik lett a házigazda

A GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem férfi kosárlabdacsapata negyedikként zárta az egyetemi csarnokban megrendezett Hepp-kupa négyes döntőjét, így nem jutott be a Magyar Kupa legjobb tizenhat együttese közé.

Az elődöntőben a MAFC várt a győriekre, akik mindössze egy negyeden keresztül tartották a lépést ellenfelükkel. A házigazdákból tökéletesen felkészült fővárosiak végül 78-63-ra nyertek és megérdemelten jutottak be a döntőbe.

A bronzmérkőzésen az MTK-val csapott össze Kozma Tamás együttese, amely nem tudta kiheverni a MFAC-tól elszenvedett vereséget. Az MTK végül a vártnál nagyobb különbséggel, 102-81-re legyőzte a győrieket, akiknek így be kellett érniük a negyedik hellyel.

A döntőben a KTE 81-53-ra nyert a MAFC ellen, a négyes döntő legsportszerűbb csapata a GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem, legértékesebb játékosa pedig Wittmann Krisztián (KTE) lett.

A tornáról összességében elmondható, hogy valódi kosárlabdaünnep volt az egyetemi csarnokban. A negyedik hely győri férfi kosárlabdázás eddigi legnagyobb sikere, a mutatott játék azonban elmaradt a várttól.

L. G.