Győr+
2013.01.10. 11:03

Vígh Renáta is az ETO-hoz igazolt

Gólerős, többszörös gólkirály, válogatott bombázó az ETO Futsal női csapatában.

Néhány éve arról írtak az újságok, hogy Vígh Renáta a szlovák első liga gólkirálynője, válogatottjuk egyik legjobbja, gólfelelőse, az Év sportolója, az Év labdarúgója. csatár a Dunaszerdahelytől négy kilométerre található Kisudvarnok együttesében vált ismert játékossá. Nem tévedés, a mindössze ezer lelket számláló kistelepülésnek élvonalbeli női labdarúgócsapata van. Később a tatabányai ARAMISBAN is folytatta remek formáját, a szlovák válogatottban hat éven át kiváló teljesítményt nyújtó csatár.

A gólerős játékos a téli átigazolási időszakban igent mondott az ETO FUTSAL-nak.

Vígh Renáta: Nem volt egyszerű az út, megdolgoztam korábbi sikereimért. Rengeteg edzésre van szükség ahhoz, hogy hétről hétre kimagasló teljesítményt nyújtsak. korábbi Klubjaimban és Győrben is komolyan veszem a focit, s amíg a pályafutásom tart, addig a tréningeken is mindent megteszek azért, hogy a meccseinken a lehető legjobban szerepeljek. A nagypályás játék után eleinte furcsa volt keresztpályán focizni, de hamar hozzászoktam. A győri csapatot ismerem, örömmel fogadtak, remélem gyorsan beilleszkedem. Barátságosak a lányok, összetartó és hihetetlen mennyire motivált közösségbe érkeztem. A pontvadászat végén mindenképpen szeretném magasba emelni a bajnoki címért járó trófeát – mondta Renáta, majd hozzátette: – Köszönöm szüleim, családom segítségét, támogatását, biztatását, a volt csapataim nevében pedig a szponzorok, vezetők, edző támogatását és munkájukat. Mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy pályafutásom eddig így sikerült és ahhoz, hogy a győri ETO Futsal Vezetőség is felfigyelt rám.

 

A komáromiak ellen 5-4-re nyertek az ősszel az Amazonok. Vígh Renátát ezen a meccsen is nehezen tartották, itt éppen Felpéczi Tamara próbálja megállítani (Fotó: Kiss T. József)

 

Névjegy

Vígh Renáta

Születési idő: 1979. 07. 03.

Poszt: csatár

Klubjai: MFK Kisudvarnok (szlovák – 1998–2009), Amazonok SE Tatabánya (2009–2012).

Legjobb eredményei: szlovák válogatottság, 2001: Az év sportolója Szlovákiában, 2003: Az év 11 legjobb játékosa cím, 2004: Az év 11 legjobb játékosa cím 2006–2007: szlovák 1. liga 3 helyezés, 2007–2008: szlovák 1. liga gólkirálynő, 2008–2009 Komárom-Esztergom megyei bajnokság 2. hely, gólkirálynő.

Kedvenc játékosa: Lionel Messi

Kedvenc csapata: Barcelona

Hobbi: foci

Gyermekei: Dávid (14 éves), Krisztina (5 éves)