Győr+
2013.01.21. 08:33

Élesben lőttek Győrszentivánon

Már az új szabályrendszer szerint, kieséses rendszerű döntőkkel rendezték meg a légfegyveres Hungarian Open versenyeit Győrszentivánon, ahol igazán nagy meglepetés nem született szombaton és vasárnap sem.

Az idei évtől minden számban az alapverseny csak a döntőbe jutásról dönt, a fináléban pedig mindenki nulláról kezd. Ott a nyolcadik lövés után esik ki az első lövő, majd ezt követően minden második sorozat után búcsúzik egy-egy ember, így a győztes kiléte 20 lövés után dől el.

A győrszentiváni viadalon férfi puskában szombaton a londoni olimpián a 3×40 lövéses összetett számban hatodik, világ-és Európa bajnok Sidi Péter az esélyeknek megfelelően győzött, méghozzá úgy, hogy az alapversenyben is a legjobb volt, majd a fináléban is nagyon magabiztosan nyert. A komáromi sportoló – a szövetség honlapja szerint – a 20 lövéses döntőt 208,3 körrel zárta. Vasárnap Sidi nem indult, a győzelmet pedig a szombaton második Kapás István szerezte meg, szintén kiváló, 207,9 körös finálés eredménnyel.

 

A Londonban szintén pontszerző, sportpisztolyban hatodik Csonka Zsófia szombaton nem tudta megnyerni a pisztolyosok viadalát, megelőzte ugyanis – az alapversenyben is legjobb – Babicz Sára (199,2 kör) és a szlovák Katarina Kucova (198,3 kör). Vasárnap aztán Csonka az alapversenyben még nem remekelt, 370 körrel csak az utolsó helyen jutott a legjobb nyolcba, az új rendszer azonban kedvezett neki, a döntőben ugyanis a legjobb volt.

 

Női puskában Biatovszki Mira és Miskolczi Júlianna, férfi pisztolyban pedig Tátrai Miklós és a szlovák Jan Fabo nyert.

 

(MTI)